Ο Κώστας Πελετίδης υποδέχεται το Run Greece

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 23, 2022 - 8:00πμ
Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων με μήνυμα του υποδέχεται το φετινό Run Greece: "Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε υποχρέωση μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Ο αθλητισμός συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η συστηματική άσκηση, η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.
Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία δράσεων όπως το "Run Greece", που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.
Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργία του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.
Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργηση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.
Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας για την άθλησή του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλαζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διοργανώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.
Παράλληλα συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης απαιτώντας:
• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας
• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη
φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση
• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό".

Υποστήριξη: SilkTech