Νέο 24ωρο κλείσιμο της πισίνας στο Πεπανός για κόπρανα

Πέμπτη, Μάρτιος 8, 2018 - 3:38μμ

Στο κλείσιμο για 24 ώρες της αγωνιστικής πισίνας του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» της Πάτρας, προχώρησε την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το προσωπικό του κολυμβητηρίου, μετά από εντολή του προέδρου της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκου Κανελλάκη. Αιτία της απόφαση ήταν η νέα εύρεση κοπράνων σε αυτή.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που προκαλεί έντονα ερωτηματικά για το κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για τη χρήση της πισίνας.

Όπως και την προηγούμενη φορά, όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στην πισίνα καταδύσεων και έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού, πλυσίματος και απολύμανσης των υδάτων της αγωνιστικής δεξαμενής νερού, από εξειδικευμένο συνεργείο.

Επίσης, πριν από την εκ νέου παράδοση της πισίνας έγινε έλεγχος της ποιότητας των υδάτων, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έδωσε και την τελική έγκριση.

Μετά και το δεύτερο κρούσμα που οδήγησε στο κλείσιμο της πισίνας ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της πισίνας δύο φορές, μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι οι κανόνες υγιεινής, δυστυχώς, δεν τηρούνται από όλους τους αθλούμενους. Καλούμε για ακόμη μια φορά τους αθλητές και τους συνοδούς τους, να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες υγιεινής χρήσης της πισίνας, τους δε προπονητές και παράγοντες των ομάδων να δίνουν οδηγίες στους κολυμβητές των ομάδων τους και ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι μικρότερης ηλικίας, για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις πισίνες, ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους.

Επίσης ζητούμε από τους γονείς των μικρών αθλητών να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Εμείς ως Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές προπονούνται σε ιδανικές συνθήκες και στις δύο πισίνες, του δημόσιου κολυμβητηρίου.

Ο έλεγχος της ποιότητας των υδάτων, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι συνεχής και τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν ότι τα νερά είναι κατάλληλα προς κολύμβηση. Οι δε μετρήσεις είναι στη διάθεση του καθενός.

Τηρούμε απαρέγκλιτα  την ελληνική νομοθεσία για τη θερμοκρασία των θερμαινόμενων εσωτερικών δεξαμενών, η οποία πρέπει να διατηρείται μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου. Για το λόγο αυτό οι λέβητες λειτουργούν 24ώρες το 24ωρο και οι δείκτες με τη θερμοκρασία του νερού, είναι προσβάσιμοι στον καθένα.

Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει, μέσω διαγωνισμού, την προμήθεια αερίου για τη θέρμανση στις πισίνες, μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, με δυνατότητα περαιτέρω αγοράς αερίου, εάν απαιτηθεί.

Υπενθυμίζουμε δε, ότι η διοίκηση του ΠΕΑΚ με την κατάλληλη επιλογή συνεργείων προχώρησε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού σε αντικατάσταση του νερού στις δυο πισίνες, αλλά και σε εργασίες συντήρησης και απολύμανσης του κολυμβητηρίου.

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων αποκτήθηκε άλλη μία σκούπα «ρομπότ», ενώ ήδη υπήρχε, άλλη μία για βούρτσισμα και καθαρισμό των επιφανειών και των δύο δεξαμενών από άλγη, βακτήρια, σκόνη και μικροσωματίδια.

Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε φυλλάδιο με εύχρηστες πληροφορίες για τους κανόνες υγιεινής των κολυμβητών, το οποίο διανεμήθηκε στους αθλητές και στους πολίτες, που κάνουν χρήση της πισίνας.

Τέλος για την ασφάλεια των χρηστών του κολυμβητηρίου, υπάρχουν δύο ναυαγοσώστες.

Ήρθε η ώρα ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι, διοικήσεις σωματείων, παράγοντες, και προπονητές, είμαστε μαζί να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε για τον ίδιο  στόχο. Το κολυμβητήριο να είναι ανοικτό για όλους»

Υποστήριξη: SilkTech