Ναυσικά και Μαρία Μπαλάτσα, οι φύλακες άγγελοι της πλαζ

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2020 - 4:02μμ

Φύλακες άγγελοι για μία 16χρονη και ένα 17χρονο έγιναν οι πολίστριες της ΝΕΠ Ναυσικά και Μαρία Μπαλάτσα την περασμένη Δευτέρα στην Πλαζ. Οι δύο αθλήτριες είχαν τελειώσει την προπόνηση (τρέξιμο και κολύμπι) όταν επέστρεφαν στο σπίτι τους με τα πόδια και άκουσαν μία κοπέλα να καλεί σε βοήθεια μέσα από την θάλασσα.

Ο πατέρας τους τότε τους είπε να βοηθήσουν, με την μικρότερη Μαρία να βουτά αμέσως βγάζοντας τη νεαρή κοπέλα στη στεριά, ενώ ξαναέπεσε στη θάλασσα για να μπορέσει να σώσει και τον νεαρό φίλο της που ήταν αρκετά μέτρα μέσα και είχε πάθει κράμπα.

Μαζί με την Μαρία βούτηξε και η Ναυσικά, όπως και δύο άλλοι λουόμενοι, οι οποίοι στη συνέχεια μόλις εντοπίστηκε το αγόρι άφησαν την προσπάθεια στα κορίτσια της ΝΕΠ που γνώριζαν καλύτερα.

Η Μαρία Μπαλάτσα μοιράζεται στο sportin.gr τις πρώτες σκέψεις της από το περιστατικό: “Όταν ένας συνάνθρωπος σου ζητά βοήθεια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, από το να τον βοηθήσεις. Δεν το σκέφτηκα καθόλου μόλις άκουσα την κοπέλα βούτηξα, παρόλο που δεν έχω γνώσεις ναυαγοσωστικής”.

Από την πλευρά της η Ναυσικά Μπαλάτσα δήλωσε: “Όταν τον φτάσαμε το αγόρι ήταν εξαντλημένο, αφού το ρεύματα τον είχαν πάρει μακριά από την ακτή και αυτό ήταν που μας δυσκόλεψε, αφού δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε την απόσταση”.

Η θέληση τους και η πειθαρχία που έχουν από τον αθλητισμό τους έδωσε τη δύναμη για να βοηθήσουν, αφού αξίζει να σημειωθεί ότι η Ναυσικά λόγω της μυωπίας που έχει δεν έβλεπε καλά στο σκοτάδι και η αδερφή της την καθοδηγούσε για να μπορέσουν να φτάσουν τον νεαρό.

“Όταν πλησιάσαμε κοντά τον πιάσαμε και οι δύο προκειμένου να μπορέσουμε να τον βγάλουμε έξω. Στη συνέχεια, αφού μας εμπιστεύτηκε και ήταν ήρεμος τον πήρε η Ναυσικά η οποία είχε τρις βασικές γνώσεις ναυαγοσωστικής και τον κράτησε”.

Όσον αφορά τα συναισθήματα βγαίνοντας στην ακτή έχοντας σώσει και το δεύτερο άνθρωπο από πνιγμό με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν: “Ένιωσα ηρεμία, γαλήνη και χαρά μας” μας λέει Ναυσικά, ενώ η Μαρία: “Ήταν μεγάλη η ανακούφιση και η συγκίνηση”.

Τέλος η Μαρία μετέφερε στο sportin.gr και την επικοινωνία που είχε μετά το συμβάν με τα δύο παιδιά: “Ήταν αρκετά συγκινημένα γιατί συνειδητοποίησαν ότι το αγόρι θα μπορούσε να είχε πνιγεί, το κορίτσι ωστόσο θα είχε σωθεί από την στιγμή που είχε βγει πιο έξω για βοήθεια Μας ευχαρίστησαν και ήταν πολύ ιδιαίτερο αυτό το συναίσθημα”.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια έγινε ενώ είχε πέσει ο ήλιος και δεν υπήρχε ορατότητα να δουν το αγόρι, όπως περιγράφει η Μαρία:” Η αλήθεια είναι ότι είχε νυχτώσει και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε εύκολα το κεφάλι του από μακριά. Όπως βούταγε μέσα τον χάναμε και δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε που ήτανε”, ενώ η Ναυσικά συμπληρώνει από την πλευρά της: “Ήταν λίγο τρομακτική η μαυρίλα κάτω”.

Τελειώνοντας οι δύο αθλήτριες της ΝΕΠ έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλους και ιδιαίτερα στους γονείς: “Θα θέλαμε να πούμε σε όλους τους γονείς να πάνε τα παιδιά του στα κολυμβητήρια και να εμπιστευθούν τους ειδικούς για να μπορέσουν να τα μάθουν να κολυμπούν”.

 

ΑΜΑΛΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ

Υποστήριξη: SilkTech