Το μπασκετικό παλάτι του Προμηθέα στον Καστελόκαμπο (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μάιος 5, 2018 - 5:40μμ
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Είναι προφανώς η μεγαλύτερη αθλητική επένδυση που γίνεται στην Αχαΐα εδώ και δεκαετίες. Από τα χρόνια, που χάρη στη συγκυρία του να είναι Υφυπουργός Αθλητισμού ο πατρινός Ανδρέας Φούρας, δεν είχαμε δει αθλητικό σωματείο της πόλης να προβαίνει σε τέτοια επένδυση στις εγκαταστάσεις του. Τότε ήταν η ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο ΝΟΠ, η Θύελλα, η ΕΑΠ, η Ολυμπιάδα, ο Πατραϊκός και ο Απόλλων που χάρη στη χρηματοδότηση της ΓΓΑ επένδυσαν σε ένα καλύτερο μέλλον, φτιάχνοντας ή βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις τους.

Είκοσι χρόνια μετά, μεσούσης της κρίσης, κι ενώ δεν είδαμε, που λέει ο λόγος, ένα νέο κεραμίδι να προστίθεται, έχουμε ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο να επενδύει στο μέλλον του.

Ο Προμηθέας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως αρέσκεται να λειτουργεί, φτιάχνει ένα προπονητικό μπασκετικό κέντρο κόσμημα για το μπάσκετ πανελλαδικά και ολόκληρο τον Πατραϊκό αθλητισμό.

Το κέντρο βρίσκεται στη φάση της κατασκευής και περιλαμβάνει δύο κτίρια με τρία συνολικά κλειστά γήπεδα μπάσκετ. Θα περιλαμβάνουν κερκίδες, χώρους αναμονής, γραφεία, βοηθητικούς χώρους, υπόγεια αίθουσα, πάρκινγκ κι έναν ιδιαίτερα προσεγμένα προαύλιο χώρο.

Τα γήπεδα του Προμηθέα φτιάχνονται σε μία μεγάλη εγκατάσταση πίσω από τις εστίες του Καστελόκαμπου. Πρόκειται για μία ιδιόκτητη έκταση που ανήκει στον Προμηθέα και βρίσκεται πίσω από της εστίες που διαμένουν οι παίκτες της εφηβικής ομάδας, δηλαδή στον ξενώνα του ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου, στον Καστελόκαμπο Πατρών, όπου μένουν οι αθλητές που συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα.

Τα τρία γήπεδα είναι διεθνών προδιαγραφών θα έχουν βιολογικό καθαρισμό (!) και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν όλες τις ομάδες των ακαδημιών του Προμηθέα.

Από πλευράς διοίκησης Προμηθέα και με την προσωπική φροντίδα του Βαγγέλη Λιόλιου δόθηκε βάρος στο πράσινο. Όχι μόνο γιατί αποφασίστηκε η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, αλλά γιατί δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στον να μην πειραχτεί ούτε ένα δένδρο.

Το sportin.gr ξεναγήθηκε στον χώρο και οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech