Μήνυση σε γερμανικό περιοδικό από την οικογένεια Σουμάχερ για εικονική συνέντευξη

Πέμπτη, Απρίλιος 20, 2023 - 10:44πμ
Δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον ενός γερμανικού περιοδικού που πήρε συνέντευξη με τον θρύλο της Formula 1 που όμως δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).
Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε ένα εξώφυλλο που υποσχόταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Σουμάχερ, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα σε ένα ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013.
Το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι είχε την πρώτη συνέντευξη με τον επτά φορές πρωταθλητή της F1, υποσχόμενο "Όχι πενιχρές, νεφελώδεις μισές προτάσεις από φίλους. Αλλά απαντήσεις από αυτόν! Από τον Michael Schumacher, 54!"
Μόνο που μετά τη «συνέντευξη» με τον Σουμάχερ στο περιοδικό της αποκαλύπτεται ότι το άρθρο έχει δημιουργηθεί από ένα chatbot AI.
Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ επιβεβαίωσε στο ESPN ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα.
Από το ατύχημα στο σκι, η οικογένεια έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή του Michael, και η ιατρική του κατάσταση είναι άγνωστη.
Πιστεύεται ότι βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας στην Ελβετία.
Η Die Aktuelle έχει παρελθόν με τους Σουμάχερ.
Το 2014, το περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία του Michael και της συζύγου της Corinna στο εξώφυλλο, με τον τίτλο "Awake", μόνο που το εν λόγω κομμάτι αφορούσε ανθρώπους που είχαν ξυπνήσει από κώμα στο παρελθόν.
Το περιοδικό απαλλάχθηκε επίσης από μια νομική υπόθεση από τους Schumachers τον επόμενο χρόνο, αφού ένα εξώφυλλο που έλεγε «μια νέα αγάπη» είχε μπει στη ζωή της Corinna, μόνο που το άρθρο αφορούσε την κόρη του ζευγαριού, Gina.
Η Corinna Schumacher μίλησε για την κατάσταση του συζύγου της μόνο στο τέλος ενός ντοκιμαντέρ του Netflix για την καριέρα του στην F1, με τίτλο "Schumacher".
"Ο Μάικλ είναι εδώ. Διαφορετικό, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, νομίζω", είπε.
"Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερο και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι κι αν γίνει, εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ.
"Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως άρεσε στον Michael και εξακολουθεί να το κάνει. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. "Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό", όπως έλεγε πάντα.
"Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μάικλ πάντα μας προστάτευε και τώρα προστατεύουμε τον Μάικλ."
Ο γιος του Σουμάχερ, ο Μικ, έτρεξε στη F1 για την ομάδα της Χάας το 2021 και το 2022, αλλά δεν έχει θέση αγώνα το 2023. Ο Μικ Σουμάχερ είναι ο εφεδρικός οδηγός της Mercedes και του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μοιράζεται το ρεκόρ με τον πατέρα του Μικ σε επτά παγκόσμιους τίτλους.

Υποστήριξη: SilkTech