Μίλωνας Πάτρας: Έμφαση στα τμήματα υποδομής

Τρίτη, Μάιος 23, 2023 - 2:00μμ
Ως μέλος της κοινωνίας αλληλεπιδρά άμεσα με αυτήν και αισθάνεται την ευθύνη απέναντί της για αυτό αναλαμβάνει υπεύθυνα την αποστολή του όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στον πολιτισμό και στο περιβάλλον

Πως ξεκίνησε ο Μίλωνας Πάτρας; Ποιο ήταν το όρομα του ιδρυτή και προπονητή Ηλία Πελεκούδα; Έμφαση στις ακαδημίες και η πυγμαχία ως το απόλυτο άθλημας;

Σε ανακοίνωσή του ο πατρινός σύλλογος, απαντάει στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο:

"Ο ΑΣ ΜΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ιδρύθηκε το 2013 και είναι αποτέλεσμα μιας ιδέας που ξεκίνησε όταν ο ιδρυτής μας Κος Ηλίας Πελεκούδας εμπνεύστηκε από τα επιτεύγματα του ΜΙΛΩΝ του ΚΡΟΤΟΝΙΑΤΗ όπου αναφέρονταν σε ένα βιβλίο στο οποίο εξηγούσε πώς ο Μίλωνας σήκωνε στους ώμους του έναν μεγάλο ταύρο. Το παραπάνω γεγονός ήταν αφορμή να γίνει η επιστημονική τεκμηρίωση μιας από τις βασικότερες παιδαγωγικές αρχές της αθλητικής προπόνησης μεταξύ άλλων αυτή της προοδευτικότητας της επιβάρυνσης η οποία περιέγραφε για το συνολικό φορτίο της προγύμνασης των αθλητών κυρίως μικρών ηλικιών. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δωθεί αυτό το όνομα στην σχολή μας.
Ο ΑΣ ΜΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία μας. Ως μέλος της κοινωνίας αλληλεπιδρά άμεσα με αυτήν και αισθάνεται την ευθύνη απέναντί της για αυτό αναλαμβάνει υπεύθυνα την αποστολή του όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.
Για αυτόν τον λόγο από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργείας δίνεται έμφαση στα τμήματα υποδομής της σχολής μας με σκοπό να συμβάλει κατά προτεραιότητα στην σωματική ανάπτυξη των αθλητών και παράλληλα να βοηθήσει στην πνευματική τους καλλιέργεια και στην αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία. Δουλεύουμε λοιπόν μεθοδευμένα και προετοιμάζουμε τους αθλητές μας με σκοπό την πρόοδό τους σε αθλητικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο με χάρτη μας πάντα την αθλητική επιστήμη.
ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Αν είστε γονιός και σκέφτεστε να ξεκινήσετε το παιδί σας στον αθλητισμό, υπάρχουν παραπάνω από ένας παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Μεταξύ των σπορ, τα μαχητικά αθλήματα καθώς και οι πολεμικές τέχνες αποτελούν την κορυφαία επιλογή για την ενασχόληση ενός παιδιού με τον αθλητισμό, συμβάλλοντας τα μέγιστα τόσο σε επίπεδο άσκησης και εκτόνωσης ενέργειας αλλά κυρίως σε παιδαγωγικό επίπεδο – διαμόρφωσης χαρακτήρα.
BOXING FOR ALL
Η πυγμαχία ή αλλιώς η γλυκιά επιστήμη«sweet science» όλων των αθλημάτων αποτελεί το απόλυτο άθλημα καθώς συνδυάζει όλα αυτά που αναζητά ο αθλούμενος και που κανένα άλλο sport – μορφή προπόνησης δεν μπορεί να του προσφέρει. Πρόκειται για τον βασιλιά των μαχητικών αθλημάτων με ιστορία χιλιάδων χρόνων και ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα ενώ συγκαταλέγεται και στα Ολυμπιακά αθλήματα διαχρονικά.
Τι είναι όμως αυτό που καθιερώνει την πυγμαχία ως κορυφαία επιλογή εκατομμυρίων ανθρώπων σε επίπεδο εκγύμνασης – άσκησης;
Η Απόλυτη Προπόνηση για το Σώμα και Μυαλό.
η πυγμαχία συνδυάζει κυριολεκτικά τα πάντα σε επίπεδο εκγύμνασης τόσο σωματικής όσο και νοητικής. Ξεκινώντας κάποιος την πυγμαχία, πολύ σύντομα θα διακρίνει σημαντική βελτίωση στους παρακάτω τομείς:
Απώλεια βάρους και λίπους
Ισορροπία
Εκρηκτικότητα
Αυξημένα επίπεδα ενέργειας
Αυξημένα αντανακλαστικά
Αίσθηση συγκέντρωσης
Διαχείριση και εκτόνωση του στρες
Ενίσχυση της καρδιο-αναπνευστικής λειτουργίας
Η χρήση του απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού καθιστά την προπόνηση απόλυτα ασφαλή (σε επίπεδο άσκησης). Γι αυτό και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν την πυγμαχία ως την κύρια μορφή καθημερινής τους άσκησης – ανεξάρτητα απο την ηλικία.
Με άριστη τεχνογνωσία λοιπόν συνεχή εξέλιξη και σε ποιο σύγχρονους χώρους προπόνησης πλέον το σχολείο πυγμαχίας ΜΙΛΩΝ παρέχει μαθήματα πυγμαχίας για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών με διαφορετικούς στόχους και επίπεδο.
Τμήμα Παίδων & Εφήβων
Ξεχωριστή θέση κατέχει στο καθημερινό μας πρόγραμμα το τμήμα πυγμαχίας παίδων και εφήβων(13-17 ετών).
H πιο σημαντική συνεισφορά του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους είναι ασφαλώς η ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης τους.
Η οργανωμένη άθληση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ανθρώπου καθώς βοηθά να θεμελιωθούν κάποιες βασικές πανανθρώπινες αξίες. Ο αθλητισμός μας δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και μας βοηθά να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
Ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τους νέους: Μαθαίνοντας Πυγμαχία οι νέοι αναπτύσσουν σωματικές ικανότητες, ασκούνται, κάνουν νέους φίλους, διασκεδάζουν, μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουν για το fair play, βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, κλπ.
PERSONAL TRAINING
Εάν χρειάζεσαι μεγαλύτερο κίνητρο, περισσότερες οδηγίες ή επιθυμείς να ανέβεις πιο γρήγορα επίπεδο, ο προσωπικός σου προπονητής είναι εδώ για να σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου. Είτε σε επίπεδο τεχνικής της πυγμαχίας είτε για βελτίωση παραμέτρων της φυσικής σου κατάστασης, η προπόνηση ένας με έναν ή σε μικρά γκρουπάκια θα βάλει στο μικροσκόπιο τους προσωπικούς σου στόχους. Κάνε κάθε σου προπόνηση διασκεδαστική προκλητική και πάνω απο όλα ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αγωνιστικό ΡΙΝΓΚ διαστάσεων 7Χ7 τ.μ.
Αίθουσα προθέρμανσης 100 τ.μ.
Αίθουσα Μυϊκής ενδυνάμωσης 70 τ.μ.
Αίθουσα ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ 40 τ.μ.
Σάκους και στόχους πυγμαχίας
Δύο διαδρόμους ταχύτητας 25μ Χ 4μ
Αποδυτήρια ανδρών-Γυναικών με ξεχωριστές τουαλέτες (παιδικές και ενηλίκων)

#5

316408207_2150617485111184_1454276516840733078_n

IMG-839e9884edad34a63c64348bf55f1d41-V

Υποστήριξη: SilkTech