Μεσογειακοί: 8 μετάλλια για την Ελλάδα την πρώτη μέρα

Τρίτη, Αύγουστος 27, 2019 - 7:50πμ

Με την Ελλάδα να ταράζει τα νερά και να ξεπερνάει από την πρώτη κιόλας ημέρα τη συγκομιδή των μεταλλίων της στους Αγώνες της Πεσκάρα, άνοιξε σήμερα η αυλαία των αγώνων του Finswimming στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός».

Πριν από τέσσερα χρόνια η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει έξι μετάλλια (δυο χρυσά, δυο ασημένια, δυο χάλκινα), ενώ χθες είδε την παραγωγικότητα της να ανεβαίνει στα οκτώ, με πέντε χρυσά και τρία ασημένια.

Η Σοφία ΚΤΕΝΑ έδωσε το σύνθημα στην πρώτη κούρσα της ημέρας και έγραψε ιστορία για δυο λόγους: αφενός υπερασπίσθηκε τον τίτλο της στην Πεσκάρα και αφετέρου φόρεσε στο λαιμό της το πρώτο μετάλλιο που απονεμήθηκε στην «Πάτρα 2019», το οποίο μάλιστα έλαβε από τα χέρια του προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων, Amar ADDADI.

«Είμαι υπερήφανη και ευτυχισμένη» τόνισε η γεννημένη στις 9 Δεκεμβρίου του 1988 στον Βόλο κολυμβήτρια. Η ΚΤΕΝΑ κυριάρχησε στα 50μ. άπνοια με επίδοση 16.78, έσυρε τον χορό των ελληνικών επιτυχιών και ενθουσίασε το κοινό, που έδωσε έντονο "παρών" στις εξέδρες της πισίνας.

«Αυτό είναι το αγώνισμα της μιας στιγμής και της καμιάς ανάσας! Απαιτεί μεγάλη τεχνική, αλλά είναι και λίγο άδικο διότι κολυμπάμε κάτω από το νερό και ο κόσμος δεν έχει την ευκαιρία να μας παρακολουθήσει. Μας βλέπει στην εκκίνηση και μετά από πενήντα μέτρα στον τρερματισμό» είπε.

Η ΚΤΕΝΑ αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ με εξειδίκευση στην Κολύμβηση και στην Ειδική Αγωγή και συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. «Χρωστάω ακόμη δυο μαθήματα για να πάρω το πτυχίο μου και σκοπεύω να ειδικευθώ στη χειρουργική».

Η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια άρχισε την καριέρα της στην κλασική Κολύμβηση και μετακόμισε στο Finswimming το 2005, με την παρότρυνση  ενός διοικητικού παράγοντα του Ναυτικού Ομίλου Βόλου-Αργοναύτες.

Δυο χρόνια  νωρίτερα το Finswimming ήταν υποψήφιο προς ένταξη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. «Δυστυχώς δεν συνέβη αυτό, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται και εύχομαι κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε».

Η Ελλάδα πέτυχε το 1-2 στο βάθρο τόσο με τον Στέφανο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ και τον Χρήστο ΜΠΟΝΙΑ στα 100μ. BF, όσο και με τον Αναστάσιο ΜΥΛΩΝΑΚΗ και τον Ιωάννη ΠΙΠΙΝΙΑ στα 100μ. SF.

O τελικός στα 200μ SF γυναικών εξελίχθηκε σε θρίλερ στο οποίο η Ελληνίδα Ειρήνη ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ «άρπαξε» τη νίκη πάνω στον τερματισμό με χρόνο 1:33.28 έναντι 1:33.41 της Κροάτισσας Dora BASSI.

«Εχουμε σπουδαία ομάδα και οι επιτυχίες είναι αναμενόμενες. Πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αύριο και γενικώς το άθλημα έχει παρόν και μέλλον στην Ελλάδα. Μακάρι τα μετάλλια μας στην Πάτρα να φέρουν και άλλα παιδιά στο άθλημα και να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα», σχολίασε ο Στέφανος ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.

Πίσω από την Ελλάδα που κατέκτησε οκτώ μετάλλια (5-3-0) βρέθηκε η Ιταλία με πέντε (3-1-1), ενώ ακολούθησαν η Κροατία (0-2-2), η Γαλλία (0-1-3), η Ισπανία (0-1-0), η Τουρκία (0-0-3) και η Τυνησία (0-0-1).

Οι αγώνες οι οποίοι μεταδίδονται και από το επίσημο διαδικτυακό κανάλι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το Olympic Channel συνεχίζονται την Τρίτη, 27 Αυγούστου με τους προκριματικούς στις 09:30 και τους τελικούς στις 17:30.

Υποστήριξη: SilkTech