Με Αυστραλία, Καναδά και… πιθανότατα Ισπανία η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν προκριθεί!

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2024 - 10:15πμ
Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν καταφέρει, φυσικά, να δώσει το «παρών στο Παρίσι

Τους αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν καταφέρει, φυσικά, να κατακτήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου), έμαθε η Εθνική Ανδρών! Η κλήρωση των ομίλων του τουρνουά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της FIBA, στην Ελβετία.
Η Ελλάδα, λοιπόν, εφόσον καταφέρει να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού, θα βρει απέναντί της την Αυστραλία, τον Καναδά και την ομάδα, που θα κατακτήσει το Προολυμπιακό στη Βαλένθια. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Ισπανία, ενώ συμμετέχουν ακόμη εκεί Λίβανος, Ανγκόλα, Φινλανδία, Πολωνία και Μπαχάμες.
Στους Αγώνες, οι δύο πρώτες ομάδες των τριών ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά. Το τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα γίνει στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και οι νοκ άουτ φάσεις θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.
GROUP A
Αυστραλία
Νικητής Προολυμπιακού Ελλάδας
Καναδάς
Νικητής Προολυμπιακού Ισπανίας
GROUP B
Γαλλία
Γερμανία
Ιαπωνία
Νικητής Προολυμπιακού Λετονίας
GROUP C
Σερβία
Νότιο Σουδάν
Νικητής Προολυμπιακού Πουέρτο Ρίκο
ΗΠΑ

 Η κλήρωσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν προκριθεί από το Προολυμπιακό

Θυμίζουμε, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Προολυμπιακό Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στον πρώτο γύρο.

Στον άλλο όμιλο, τον πρώτο του τουρνουά, είναι Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία και Κροατία. Στη νοκ άουτ φάση περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Αυτό σημαίνει πως, αν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη, θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του πρώτου ομίλου και αν τερματίσει δεύτερη, τότε την πρώτη του πρώτου ομίλου.

H Ελλάδα θα παλέψει εντός έδρας και με τον κόσμο δίπλα της για την 5η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1952 ήταν 17η, το 1996 5η, όπως το 2004 (οικοδέσποινα) και το 2008.

Δείτε και την κλήρωση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των γυναικών:

GROUP Α

Σερβία
Ισπανία
Κίνα
Πουέρτο Ρίκο

GROUP Β

Καναδάς
Νιγηρία
Αυστραλία
Γαλλία

GROUP C

Γερμανία
ΗΠΑ
Ιαπωνία
Βέλγιο

Υποστήριξη: SilkTech