Μακρίδης και Θεολόγου: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε»

Σάββατο, Ιανουάριος 25, 2020 - 12:56μμ

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Καραϊσκάκη εκτός έδρας, αλλά και για όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας, μίλησε στην media day της Παρασκευής (24/1) ο προπονητής της Παναχαϊκής Απόστολος Μακρίδης.

Ο Κύπριος τεχνικός σχολίασε το ματς που έρχεται, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου.

Αρχικά δήλωσε:

«Προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Δευτέρας. Θα βάλουμε κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας όπως είναι η πίεση, η ένταση, η ταχύτητα και είμαστε σε καλό δρόμο. Απ' ότι έχω μάθει το γήπεδο είναι ιδιαίτερα μικρό, κάτι που θα παίξει ρόλο στην τακτική μας προσέγγιση. Όλα τα παιδιά είναι καλά, δεν έχουμε απουσίες από τραυματισμούς ή οτιδήποτε άλλο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει εικόνα σχήματος ή ενδεκάδας:

«Σκέφτομαι κάποια πράγματα, όσον αφορά δύο θέσεις. Θα το δουλέψουμε εξειδικευμένα τις επόμενες δύο μέρες. Στο μυαλό μου έχω πάντα πολλές εναλλακτικές επιλογές, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο αγώνας σκέφτομαι διάφορα. Θέλω να ξεκινώ με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν το σχήμα πιο ευέλικτο, έτσι ώστε να μπορώ να αλλάζω πράγματα, αν κάτι πηγαίνει λάθος».

Αν λόγω των αποχωρήσεων θα παρουσιαστεί μία διαφορετική Παναχαϊκή:

«Σίγουρα θα γίνει αυτό, αλλά δουλεύω με αυτούς που έχω. Σημασία έχει αυτοί που παίζουν και προπονούνται. Έχω μία φιλοσοφία, σημασία δεν έχει το ποιοι παίζουν, αλλά το πως παίζουν. Έχω πει ότι θέλω να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού και τον τρόπο σκέψης.

Θέλω τουλάχιστον όταν ολοκληρωθεί η χρονιά, να αφήσουμε κάτι πίσω μας. Είτε αυτό λέγεται συμμετοχή στην πρώτη εξάδα, είτε προώθηση νεαρών, είτε ένα πιο ελκυστικό πλάνο παιχνιδιού που θα τραβήξει τον κόσμο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θέλω να επικεντρωθώ στο ματς που έρχεται. Είναι τέτοιος ο αγωνιστικός χώρος που δεν παίζει ρόλο ποιοι θα δείξουν κάτι, αλλά το ποιοι θα αγωνιστούν».

Αν θα υπάρξει κάποια προσθήκη ή αποχώρηση:

«Έχω στο μυαλό μου μία προσθήκη, που αν γίνει ίσως φέρει μία αποχώρηση. Και έτσι να μείνουμε όμως δεν έχω πρόβλημα. Νομίζω και με αυτό το υλικό μπορούμε να υποστηρίξουμε δύο-τρεις σχηματισμούς».

Σχετικά με το αν ξαφνιάστηκε με τις αποχωρήσεις:

«Δεν είμαι σε θέση μετά από 15 μέρες στην ομάδα να κρίνω ποιος κάνει και ποιος όχι. Αλίμονο. Κάποια άλλα πράγματα έκριναν, κυρίως θέματα διοίκησης. Εγώ είμαι προπονητής και η δουλειά μου είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αλλά εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα παράπονα από τα παιδιά. Όσον ήταν μαζί μου, ήταν επαγγελματίες και κύριοι. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές».

Για τον κόσμο και την απογοήτευση:

«Δεν είμαι πολιτικός να λέω συνέχεια για τον κόσμο. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και θέλω να έχει θετικό πρόσημο η χρονιά. Το εξήγησα πως. Είτε μπαίνοντας εξάδα, είτε φτιάχνοντας μία βάση με πατρινούς ποδοσφαιριστές που θα πάρουν ευκαιρίες, γιατί σας το λέω και θα το δείτε, αρκετοί από τους νεαρούς θα παίξουν. Όλοι θα πάρουν παιχνίδια για να δούμε αν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Το ματς της Δευτέρας είναι σημαντικό και με ενδεχόμενη νίκη εξαρτόμαστε πλέον μόνο από εμάς. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία θα παλέψει μαζί μας για την εξάδα» 

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής τον λόγο πήρε ο Παντελής Θεολόγου που αρχικά δήλωσε: 

«Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Παναχαϊκή. Ήταν κάτι που τα τελευταία χρόνια και το επεδίωκα και από την πλευρά της διοίκησης υπήρχαν επαφές. Από δω και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της Παναχαϊκής αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας που είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία παλιά μου ομάδα. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής η Παναχαϊκή αδικεί τον εαυτό της. Ελπίζω από τοv αγώνα της Δευτέρας και μετά να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θέλω και εγώ να βοηθήσω και την ομάδα και τον κόσμο, να μπούμε στα πλέι-οφ και εκεί όλα γίνονται».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να παίξει:

«Θα το κρίνει ο προπονητής αυτό, δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ».

Υποστήριξη: SilkTech