Κούγιας για τη δίκη των 28: Προσωπικές κρίσεις τα περί εγκληματικής οργάνωσης

Τετάρτη, Φεβρουάριος 19, 2020 - 4:24μμ

Κατάθεση στο Εφετείο έδωσε ο Αλέξης Κούγιας στο πλαίσιο της δίκης των 28 κατηγορουμένων για στημένα παιχνίδια στη Super League. Από την αρχή της κατάθεσής του δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της προέδρου, αλλά περιέγραφε τα γεγονότα από το 1996.

Ο γνωστός ποινικολόγος, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την πρόεδρο ότι θέλει να προστατεύσει κάποιους από τους κατηγορουμένους, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να τον ρωτήσει αν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των λεγόμενων του. "Είμαι απόλυτα υπεύθυνος για όσα λέω", απάντησε ο Κούγιας και η επίμαχη φράση καταχωρίστηκε στα πρακτικά.

Ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, που στις δύο καταθέσεις του στους ανακριτές αποκαλούσε εγκληματική οργάνωση τη διοίκηση της ΕΠΟ, σήμερα δεν απάντησε για συγκεκριμένα πρόσωπα του κατηγορητηρίου και υποστηρίζει ότι όλα αυτά ήταν προσωπικές του κρίσεις.

«Εβλεπα πώς λειτουργούσαν από το 1996, είδα ποιοι από αυτούς παρέμειναν σε καίριες θέσεις, και έστησα το σενάριο στο μυαλό μου», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι δεν έχει να διαφέρει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για την εγκληματική οργάνωση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση όταν ο κ. Κούγιας άνοιξε διάλογο με τους κατηγορουμένους και τους συνηγόρους τους για κάποιον διαιτητή που δεν θυμόταν το όνομα.

«Τα έχω δει όλα. Οι συνήγοροι να προσπαθούν να πείσουν τους μάρτυρες και ο μάρτυρας τους κατηγορουμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Η πρόεδρος επισήμανε στον μάρτυρα αποσπάσματα από την κατάθεση του στον αντεισαγγελέα, όπου σε πάρα πολλά σημεία αναφερόταν στον Ολυμπιακό και στον Μαρινάκη, και εκείνος λέει ότι εξέφραζε προσωπικές κρίσεις και σημειώνει ότι στη δεύτερη κατάθεσή του έχει αναιρέσει πολλά από αυτά.

Σε ερωτήσεις της έδρας για συγκεκριμένα πρόσωπα του κατηγορητηρίου, ο μάρτυρας απαντάει γενικόλογα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο εναντίον τους αλλά έκανε διάφορους συνειρμούς τους, τους οποίους πιστεύει ακόμα. «Υποπτεύομαι βρώμικα πράγματα για τον διαιτητή Δούρο αλλά στοιχείο δεν έχω κανένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιανουαρίου καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε να μην εξετάσει σήμερα τον μάρτυρα για να μη διακοπεί η εξέτασή του στη μία, λόγω της στάσης των δικαστικών υπαλλήλων.

Νωρίτερα είχε βρεθεί στο Εφετείο ο πρώην διαιτητής και πρώην βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

 

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech