Κωνσταντέλιας, Έσε και άλλοι: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα σύμφωνα με το CIES!

Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2024 - 10:12πμ
Δείτε τους 10 ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, σύμφωνα με την ανάλυση του CIES Football Observatory!

Κάθε χρόνο, το CIES Football Observatory (σ.σ. Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) κάνει διάφορες οικονομικές και μη αναλύσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Σε μία από τις τελευταίες, η γνωστή πλατφόρμα παρουσίασε τους 10 ακριβότερους ποδοσφαιριστές από κάθε χώρα βάσει της εκτιμώμενης μεταγραφικής τους αξίας, κάνοντας το ίδιο και για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική λίστα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει μεταγραφική αξία 18.000.000 ευρώ και είναι ο ακριβότερος παίκτης στη Stoiximan Super League, μπροστά από τον Σαντιάγκο Έσε του Ολυμπιακου, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 12.500.000 ευρώ.
Τρίτος είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Φώτης Ιωαννίδης (11,5 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς (8,6 εκατομμύρια ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες της λίστας προέρχονται από το Big-4 (AEK, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), με τον «δικέφαλο του βορρά» να προπορεύεται έχοντας τέσσερις ποδοσφαιριστές του, τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με τρεις, στη συνέχεια την ΑΕΚ με δύο και τον Παναθηναϊκό με έναν.
Δείτε αναλυτικά τη δεκάδα:

Υποστήριξη: SilkTech