Κλείσαν τα γήπεδα και παίζουμε με τη φωτιά στο νότιο Πάρκο (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μάρτιος 12, 2020 - 8:03μμ
Παρά τους κανόνες ασφαλείας που έχουν τεθεί πρωτοφανής συνωστισμός αθλουμένων και ασκουμένων

Υπό άλλες συνθήκες, θα λέγαμε πως το Νότιο Πάρκο της Πάτρας έχει μεταβληθεί σε ...Central Park. Ομως καθώς εδώ και μέρες η Πάτρα, η χώρα κι ο πλανήτης όλος βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, τέτοιες εικόνες πρέπει να προκαλέσουν αντιδράσεις αρμοδίων.

Η απαγόρευση λειτουργίας κρατικών, δημοτικών, μα και ιδιωτικών γηπέδων, γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων και πάσης φύσεως αθλητικών εγκαυταστάσεων στην Πάτρα, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, είχε ως αποτέλεσμα οι προπονήσεις πολλών αθλητών από διάφορους συλλόγους να γίνονται στο νότιο Πάρκο της πόλης.

Μα εδώ έχουμε το εξής παράδοξο: Οι οδηγίες που έχουν δοθεί αφορούν την αποφυγή συνωστισμού και σε υπαίθριους χώρους. Αλλωστε γι' αυτό αναβλήθηκε και η παρέλαση του καρναβαλιύ, γι αυτό και τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια γίνονται χωρίς θεατές, γι' αυτό πρωί - πρωί ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση να αποφεύγουμε την Πλαζ, όπου επικρατεί συνωστισμός!

Μήπως να βγάλει μία ακόμα γα το νότιο Πάρκο;

Κλείσαμε τα σχολεία και κάθε άλλο "κλειστό χώρο", με οδηγία για αποφυγή μετακινήσεων, όχι για να μεταφερθεί το πρόβλημα στα πάρκα.

Στο οποίο παρεμπιπτόντως είδαμε πολίστες, κολυμβητές, ποδοσφαιριστές αθλητές στίβου, πυγμάχους, αθλητές τάε κβον ντο, βολεϊμπολίστες, και πολλούς ακόμα να προσπαθούν να κρατηθούν σε φόρμα, μέχρις ότου σταματήσουν τα απαγορευτικά μέτρα και επανέλθουν όλοι στην κανονικότητα. Κι είναι, οι περισσότεροι, νέοι έφηβοι και παιδιά...

Αλλά αν αυτό γινόταν χωρίς μαζική παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, εχει καλώς. Ομως οι εικόνες από το νότιο Πάρκο προκαλούν εύλογες ανησυχίες.

Μερικές από τις φωτγοραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου είναι χαρακτηριστές!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech