Καθολική αναγνώριση στον Προμηθέα από τις αρχές της πόλης

Κυριακή, Φεβρουάριος 16, 2020 - 8:23μμ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο, θα υποδεχτούν την ομάδα του Προμηθέα Πατρών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να βρεθούν μαζί με τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση της ομάδας και να τους δώσουν τα συγχαρητήρια για την αποψινή τους εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος σε σύντομο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Προμηθέα κ. Βαγγέλη Λιόλιο, αναφέρει: «Η Πάτρα είναι περήφανη για την ομάδα της, αξίζετε ένα μπράβο όλοι σας».

Ν. Φαρμάκης: Το όνειρο δεν ματαιώθηκε, απλά αναβλήθηκε"
Μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:
"Μπορεί το όνειρο μιας ιστορικής επιτυχίας να μην έγινε σήμερα πράξη. Είναι όμως βέβαιο ότι το όνειρο δεν ματαιώθηκε. Απλώς αναβλήθηκε.
Γιατί ο Προμηθέας είναι η ομάδα - πρότυπο που "ψηλώνει" την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων στο στερέωμα του ελληνικού μπάσκετ.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της ομάδας, που έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να κατακτήσει τις πιο ψηλές κορυφές.
Άλλωστε κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή...".

Αλεξόπουλος για Προμηθέα: Το μέλλον του ανήκει
Με αφορμή τη μάχη που έδωσε η ομάδα του Προμηθέα με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα μεγάλο μπράβο στον Προμηθέα για όσα κατέκτησε, φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου, για όσες συγκινήσεις μας προσέφερε μέχρι σήμερα και όσες θα μας προσφέρει στο μέλλον.
Η ομάδα της πόλης μας με την αλματώδη πορεία, είναι βέβαιο ότι βρίσκεται στην αρχή μιας λαμπρής διαδρομής που θα κρατήσει την Πάτρα στο προσκήνιο για τα επόμενα χρόνια.
Μπράβο στους αθλητές, τον προπονητή και τη διοίκηση για τις προσπάθειές τους και τις επιδόσεις τους που μας έκαναν υπερήφανους. Αυτή την Πάτρα θέλουμε. Μια Πάτρα εξωστρεφή, δημιουργική, επίμονη, με αγωνιστικό πνεύμα, που κοιτάζει στο μέλλον και μάχεται για αυτό βήμα το βήμα.
Ο Προμηθέας μας σήκωσε ψηλά. Έχει την αγάπη και τη στήριξη όλων μας. Το μέλλον του ανήκει, όπως ευχόμαστε να ανήκει και σε όλες τις ομάδες της Πάτρας που δίνουν τις μάχες τους στο μπάσκετ και στα υπόλοιπα αθλήματα».

Παπαδημάτος: «Υψηλού επιπέδου»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος μετά την λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας του μπάσκετ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Προμηθέας Πατρών έγραψε σήμερα μία ακόμη μεγάλη σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού της Πάτρας.
Παρά την ήττα του στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ, στην πρώτη του εμφάνιση στον τελικό του θεσμού, απέδειξε για μία ακόμη φορά οτι διαθέτει δυναμικό παικτών υψηλού επιπέδου που σε συνδυασμό με την σύγχρονη οργάνωσή του είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να διακρίνεται στα υψηλά επίπεδα του αθλήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο Προμηθέας, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τους μεγάλους του αθλήματος, γιατί συγκαταλέγεται ήδη στους μεγάλους. Η πορεία του αλλά και η εμφάνισή του στον τελικό της 45ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας όπου η ήττα κάλλιστα θα μπορούσε να είναι νίκη, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία οτι η πορεία της ομάδας της Πάτρας θα είναι στη συνέχεια μεγάλη.
Και γι αυτό η πόλη οφείλει να κάνει τα πάντα έτσι ώστε να σταθεί δίπλα στους παίκτες την τεχνική ηγεσία και την διοίκησή της. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλοι, έτσι ώστε οι διακρίσεις και οι μεγάλες εμφανίσεις του να έχουν συνέχεια και να νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι γι αυτόν.
Εγώ προσωπικά και τα μέλη Ε.Δ του ΠΕΑΚ Πάτρας δεσμευόμαστε οτι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα στον Προμηθέα, η πορεία του οποίου πρέπει να αποτελέσει οδηγό για διακρίσεις και για άλλα Σωματεία της πόλης.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω το σύνολο του δυναμικού της ομάδας της τεχνικής ηγεσίας και την Διοίκησή του για όλες τις συγκινήσεις που μας πρόσφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει.

Αγγελος Τσιγκρής: Κέρδισε τις καρδιές μας

Με αφορμή το σημερινό τελικό κυπέλλου μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών με την ΑΕΚ, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θερμά συγχαρητήρια στον Προμηθέας Πατρών για τη φετινή του πορεία.
Έχασε το κύπελλο, αλλά κέρδισε τις καρδιές μας.
Ο Προμηθέας είναι ομάδα φτιαγμένη από γερό υλικό και αυτό πιστώνεται στους αθλητές, τη διοίκηση, τον προπονητή, τα μέλη της ομάδας και όλους όσους δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.
Ένα είναι σίγουρο: Στις καρδίες μας, ο Προμηθέας θα είναι πάντα πρώτος!».

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ: Θερμά συγχαρητήρια

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος και όλα τα μέλη της παράταξης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα για την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις ιστορικότερες στιγμές για τον αθλητισμό της πόλης, με τον Προμηθέα, παρά την απώλεια του τροπαίου, να κάνει υπερήφανους όλους τους πατρινούς και να στέλνει, ταυτόχρονα, μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι με εξειδικευμένο πλάνο, εργατικότητα, σύγχρονες αντιλήψεις και ομαδικό πνεύμα, η περιοχή μας μπορεί να φέρει επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.
Ως παράταξη θα είμαστε πάντα δίπλα στον Προμηθέα, ενισχύοντας παρόμοιες υγιείς προσπάθειες που προβάλουν την πόλη μας και προάγουν την εξωστρέφεια.

Υποστήριξη: SilkTech