«Καραμπόλα» μεγέθους MotoGp - Νικητής ο Μαρκ Μάρκεθ

Δευτέρα, Μάιος 7, 2018 - 3:01μμ
twitter.com/motogp

Στην  ηλιόλουστη Χερέθ, στην πίστα Angel Nieto - που ονομάστηκε έτσι πρόσφατα από τον 12+1 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP - ο Μαρκ Μάρκεθ έφυγε χθες Κυριακή νικητής, παίρνοντας την πρωτοπορία στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο ήλιος προμήνυε έναν πολύ ωραίο αγώνα, οι κατατακτήριες και οι ελεύθερες δοκιμές έδειχναν ότι ο Μαρκ Μάρκεθ δεν θα είχε εύκολο έργο, στον αγώνα. Οι δυο εργοστασιακές Ducati, των Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Χόρχε Λορένθο έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους.

Με τις δυο Yamaha, των Βαλεντίνο Ρόσσι και Μάβερικ Βινιάλες να δείχνουν για άλλη μια φορά ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και δεν μπορούν να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο.

Ο Καλ Κράτσλοου πηρέ μια εκπληκτική «pole position» το μεσημέρι του Σαββάτου, η όποια τον τοποθέτησε στην πρώτη θέση του σχηματισμού εκκίνησης. Όμως η χαρά του δεν κράτησε για πολύ. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Χόρχε να παίρνει την πρωτοπορία και να παραμένει πρώτος για αρκετούς γύρους.

Ο 25χρονος άσσος της Honda, Μαρκ Μαρκέθ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία λίγο πριν τα μισά του αγώνα. Ο Καλ Κράτσλοου έπεσε στον 18ο γύρο, καθώς «δίπλωσε» το μπροστινό λάστιχο. Ακολούθησαν πτώσεις και εγκαταλείψεις για αρκετούς οδηγούς.

twitter.com/motogp

Μόλις 8 γύρους πριν πέσει η καρό σημαία όμως και ενώ ο Χόρχε Λορένθο και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο μάχονταν για τη δεύτερη θέση, με τον ομόσταυλο του Μάρκεθ, Ντάνι Πεδρόσα να παραμονεύει.

Ο Αντρέα «βουτάει» στην είσοδο της στροφής στα φρένα  και αναγκάζετε να ανοίξει τη γραμμή του για να μην ακουμπήσει με τον Λορένθο, το ίδιο κάνει και ο Χόρχε. Ο Ντάνι θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση «μπαίνει» στην στροφή και χτύπα με τον Λορένθο - ο οποίος εκείνη ακριβώς τη στιγμή «έκλεινε» τη γραμμή του - εμβολίζοντάς τον προς τον Νοβιτσιόζο, τον οποίο και εκτόπισε.

Ο βασικός αντίπαλος του Μάρκεθ είναι εκτός, και εκείνος συνεχίζει ανέμελα τη «βόλτα» του, τερματίζοντας στην πρώτη θέση και μεγαλώνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, που είναι πλέον ο Ζοάν Ζαρκό και η  Monster Yamaha του.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέα Ιαννόνε με τη Suzuki στην τρίτη θέση και ο Ζοάν Ζαρκό στη δεύτερη. Πονοκέφαλο προκαλεί στη Yamaha η 5η θέση του Βαλεντίνο Ρόσι και η 7η του Μάβερικ Βινιάλες. Η συνεχεία αναμένεται στης 20/05 στην πιστά Le Mans, στη Γάλλια.

Μακρίνα Σκληβανιώτη

Υποστήριξη: SilkTech