Ιστορική στιγμή για το τένις, ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Παρασκευή, Αύγουστος 10, 2018 - 12:03πμ

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης (9/8) ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της σειράς MASTERS του Τορόντο απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς (6-4,6-7,6-3) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά.

Ο 20χρονος Έλληνας κέρδισε την Τετάρτη τον Ντομινίκ Τιμ και δήλωσε αμέσως μετά ότι θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο τένις απέναντι στον Σέρβο... και το απέδειξε! Τον κοίταξε στα μάτια, σέρβιρε καταπληκτικά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο σετ δεν κινδύνευσε ούτε μια φορά να χάσει το σερβίς του, ενώ χρειάστηκε απλά να εκμεταλλευτεί μία από τις 6 δικές του ευκαιρίες για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τζόκοβιτς ανέβασε κι αυτός το δικό του σερβίς χωρίς όμως να μπορεί να βρει λύσεις για να σπάσει αυτό του Στέφανου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο τενίστες στο Tie Break. Εκεί, ο έμπειρος «Νόλε» πήρε νωρίς το mini-break και του αρκούσε για να φέρει το παιχνίδια στα ίσια (7-6).

Όλοι όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι θα σκέφτηκαν ότι η νίκη απέναντι σε έναν τέτοιο τενίστα «βάρυνε» τον Στέφανο, ότι το «μομέντουμ» το είχε ο Σέρβος. Αμ δε! Ο Τσιτσιπάς φρόντισε να τους διαψεύσει όλους και αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, έκανε το break και μπήκε σε θέση οδηγού! Εκεί έμεινε μέχρι το τέλος (6-3) και με εξαιρετικό τένις σημείωσε μια νίκη που τον σύστησε ακόμα και στον πιο απλό φίλαθλο του τένις.

Οι ψαγμένοι τον ήξεραν από όταν ήταν Νο1 στα Junior, οι περισσότεροι τον έμαθαν φέτος που ζει μια καταπληκτική χρονιά, αφού έχει κάνει άλματα στην παγκόσμια κατάταξη, έπαιξε στη 2η εβδομάδα του Wimbledon και στη φάση των «16» και θα είναι η 8η φορά που θα παίξει σε προημιτελικά ATP διοργάνωσης! Αλλά πλέον τον ξέρουν όλοι, είναι από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του παγκοσμίου τένις και είναι Έλληνας!

Είναι πέρα για πέρα χαρακτηριστική η αγκαλιά και το χαμόγελο του Τζόκοβιτς προς τον Τσιτσιπά στο φιλέ, σαν να ξέρει ο Σέρβος με την εμπειρία του τι έχουμε να δούμε από τον «πιτσιρικά» από εδώ και πέρα. Άλλωστε δεν κέρδισε τον Τζόκοβιτς που θύμιζε τα τελευταία δύο χρόνια τη σκιά του εαυτού του αλλά τον Τζόκοβιτς που κατέκτησε το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το Wimbledon, πριν από ένα μήνα! Αυτό κάνει το -ούτως ή άλλως- μεγάλο επίτευγμα του Έλληνα πρωταθλητή, ακόμα μεγαλύτερο!

Ο Τσιτσιπάς, που θα βρεθεί (τουλάχιστον) στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα (career high και φυσικά ο καλύτερος Ελληνας όλων των εποχών), θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ - Σβέρεφ.

Μαζί με την Μαρία Σάκκαρη που αγωνίστηκε για πρώτη φορά την Κυριακή σε τελικό διοργάνωσης ATP, το Ελληνικό τένις «ζει» ιστορικές στιγμές και είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα μας δώσει πολλές επιτυχίες.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (για το sportin.gr)

Υποστήριξη: SilkTech