Ηλίας Πελεκούδας: Στον Μίλωνα Πάτρας δουλεύουμε μεθοδευμένα με μικρούς και μεγάλους αθλητές σε ηλικία

Τρίτη, Σεπτέμβριος 4, 2018 - 2:37μμ

Στον  Αθλητικό σύλλογο Μίλων Πάτρας διανύουν την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν λειτουργίας και όπως κάθε χρόνο τα όνειρα και οι προσδοκίες για μία επιτυχημένη αγωνιστική πορεία, είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο σύλλογος ευελπιστεί να αναδείξει νέα ταλέντα και να φτιάξει ένα «φυτώριο» που θα αποτελέσει το μέλλον του συλλόγου. Στο αγωνιστικό κομμάτι η συμμετοχή των αθλητών σε μεγάλες διοργανώσεις είναι ο πρώτος στόχος.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ηλίας Πελεκούδας ανέλυσε στο fightsports.gr το πλάνο του σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ξεκινάει μία νέα σεζόν για εσάς ποιος είναι ο στόχος της σχολής και τι θέλετε να πετύχετε φέτος τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο απλών προπονήσεων σε σχέση με τους ασκούμενους;

«Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που δίνεται προκειμένου να πω δύο λόγια για τον ΑΣ ΜΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ. Λοιπόν, σαν σύλλογος δυανύουμε την 4η χρονιά λειτουργίας μας και μπορώ να πω με σιγουριά ότι η πορεία μας είναι σταθερά ανοδική,αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών γυμνάζονται στο γυμναστήριο μας και προσπαθούν να μάθουν τα μυστικά της πυγμαχίας.

Ο στόχος μας φέτος στο ομαδικό κομμάτι όπως και κάθε σεζόν άλλωστε είναι να διαδώσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο την μαγεία του αθλήματος μας, κυρίως όμως θα θέλαμε να αναπτύξουμε την παιδική ακαδημία μας έτσι ώστε να αναπτύξουμε την αγωνιστική μαγιά για το πυγμαχικό μέλλον του Συλλόγου μας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για φέτος έχουμε κάνει δύο χορηγικές συνεργασίες με δύο μεγάλες πατρινές εταιρείες, από την μια η ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ »ELITE» και από την άλλη η εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού μαχητικών αθλημάτων «PERSANI» οι οποίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου που είναι για φέτος η συμμετοχή των αθλητών σε όλο και περισσότερες πυγμαχικές διοργανώσεις πάντα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) στην οποία ο Σύλλογός μας είναι μέλος και κατ επέκταση στην παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (AIBA)».

Το μποξ στην Ελλάδα ανεβαίνει και βλέπουμε πλέον ακόμα και στα συνδρομητικά κανάλια αγώνες υψηλού επιπέδου. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να έρθουν και οι διακρίσεις των αθλητών μας στο εξωτερικό;

«Βεβαίως, η πυγμαχία πλέον αρχίζει να παίρνει την θέση που της αξίζει ήταν θέμα χρόνου νομίζω άλλωστε να γίνει αυτό και νομίζω είναι στο χέρι όλων αυτών που ασχολούνται με το άθλημα να το αναδείξουν κι άλλο ως ένα ευγενές άθλημα άξιο σεβασμού όπου η θέση του έπρεπε κατά την γνώμη να είναι ακόμα και πιο πάνω από το ποδόσφαιρο όπου όλοι ασχολούνται, όπως είναι στην Αμερική π.χ.

Πιστεύω ότι οι αθλητές μας ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Ως χώρα έχουμε πολύ καλό έμψυχο υλικό, αθλητές με περίσσια ελληνική ψυχή και τεράστιες δυνατότητες όπως και άριστους προπονητές με θέληση ,γνώση και παιδεία ,αυτό που μας λείπει νομίζω είναι η κάλυψη των αναγκών του αθλητή ,διότι για να πετύχει ένας αθλητής δεν είναι αποτέλεσμα μόνο προπονητή και αθλητή αλλά χρειάζονται πολλές συνεργασίες όπως για ιατρικές εξετάσεις, αποκατάσταση τραυματισμών ,διατροφολογία ,αθλητική ψυχολογία παράγοντες που χρειάζονται χρήματα για να καλυφθούν.

Σε συνδυασμό λοιπόν με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε ως χώρα η κρατική οικονομική υποστήριξη είναι ανύπαρκτη οπότε όλοι ελπίζουμε σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες υποστήριξης της προσπάθειας των αθλητών οι οποία όμως δεν μπορεί να καλύψει σε ποσότητα πολλούς ικανότατους αθλητές οι οποίοι δεν προχωρούν λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αυτό ελπίζουμε γρήγορα να αλλάξει».

Η Πάτρα είναι μία πραγματική πυγμαχούπολη. Βλέπετε και από το κοινό εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για να προπονηθούν στο στυλ της πυγμαχίας;

«Η πατραϊκή πυγμαχική μαγιά κρατάει πολλές δεκαετίες και δεν τελειώνει γιατί η πυγμαχία στην Πάτρα βρισκεται σε καλά χέρια. Η ποιότητα των αθλητών που παράγουν τα Σωματεία της Πάτρας είναι ποιότητα που ζηλεύουν πολλοί χρόνια τώρα.

Δεν είναι τυχαίο που οι πατρινοί πυγμάχοι πρωταγωνιστούν πάντα σε όλες τις κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα το ενδιαφέρον για την πυγμαχία είναι πολύ μεγάλο και αυτό αποδεικνύεται στους χώρους προπόνησης πυγμαχίας οι οποίοι σφύζουν από μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Στην Πάτρα υπάρχουν επτά Σωματεία μέλη της ΕΟΠ και έχουμε άριστη σχέση μεταξύ μας και αυτό νομίζω είναι το κλειδί της επιτυχίας για την εξέλιξη του αθλήματος στην πόλη μας και κατ επέκταση στην χώρα».

Θα ήθελα να μας πείτε γιατί κάποιος να έρθει και να προπονηθεί στην σχολή του Μίλωνα Πάτρας;

«Για να έρθει κάποιος να προπονηθεί μαζί μας πρέπει φυσικά να ταιριάζει με τις απόψεις και την δική μας λογική .Ο ΜΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ είναι αποτέλεσμα μιας ιδέας που είχα όταν ήμουν φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα, όταν πήρα στα χέρια μου ένα βιβλίο που στον πρόλογο του έλεγε για το πώς ο Μίλων ο Κροτωνιάτης σήκωνε στους ώμους του έναν ταύρο.

Με αφορμή αυτό η επιστημονική τεκμηρίωση μιας από της βασικότερες παιδαγωγικές αρχές της αθλητικής προπόνησης μεταξύ άλλων η προοδευτικότητα της επιβάρυνσης των αθλητών όπου περιέγραφε για το συνολικό φορτίο της προγύμνασης αθλητών κυρίως μικρών ηλικιών, μου έδωσε την ιδέα να δώσω αυτό το όνομα στον Σύλλογο ,σκέψη η οποία υλοποιήθηκε το 2013 με την ίδρυση του.

Δουλεύουμε λοιπόν μεθοδευμένα και γυμνάζουμε τους μικρούς και μεγάλους αθλητές μας με σκοπό την πρόοδο τους και προσπαθούμε πάντα τις προπονήσεις μας να φωτίζει η επιστήμη της αθλητικής προπόνησης και παιδείας».

Υποστήριξη: SilkTech