Η Πάτρα το επίκεντρο του στίβου

Πέμπτη, Αύγουστος 6, 2020 - 6:00μμ

Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού Ελλάδας στο Στίβο για το 2020, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών.

Μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην Κ23 στις 16 Φεβρουαρίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 στις 11 και 12 Ιουλίου 2020 στην Πάτρα ακολουθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Αυγούστου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων σε όλες τις κατηγορίες, την Δευτέρα και την Τρίτη 10 και 11 Αυγούστου.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών διεξάγεται για 7η φορά στην Πάτρα, οι έξι προηγούμενες ήταν το 1995, το 2010, το 2016, το 2017 το 2018 και 2019.
Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη, κι αυτό έχει εξήγηση - άρτιες εγκαταστάσεις, ιδανικές συνθήκες Αγώνων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, τεχνογνωσία και εμπειρία που σε αυτά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία.

Όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σημειώνεται πως είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα καθώς το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1896. Το φετινό είναι το 106ο στην κατηγορία Ανδρών, ενώ στις Γυναίκες είναι το 85ο, καθώς πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου, μακριά από στρεβλώσεις που υπάρχουν σε άλλους χώρους του Αθλητισμού και με την παρουσία της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών του σήμερα, αλλά και του αύριο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δυστυχώς και λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται η προσέλευση φιλάθλων στο Στάδιο, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης του βασικότερου μέρους των Αγώνων σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1, Σάββατο και την Κυριακή από τις 19.00'.

Διοργανώτρια η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου και ο ΣΕΓΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech