Η απάντηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για τα επεισόδια της Κορίνθου

Τετάρτη, Ιανουάριος 8, 2020 - 11:50πμ

Την οπτική της Παναχαϊκής για τα επεισόδια της Κορίνθου στην αναμέτρηση της Γ’ Εθνικής του μπάσκετ με τον ΚΑΟΚ, έδωσε η Ερασιτεχνική των «κοκκινόμαυρων». Η ΠΓΕ καταδικάζει τα επεισόδια και παραθέτει σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι, προασπιζόμενη τα δικαιώματα της και τις απορίες της για τα πεπραγμένα στα ματς των γηπεδούχων.

Επεισοδιακή ήττα της Παναχαϊκής στην Κόρινθο

Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης:

«Η Παναχαϊκή Γ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που έλαβαν χώρο στην αναμέτρηση μπάσκετ της ομάδος μας στο γήπεδο της Κορίνθου, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Αρχικά, θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση της Κορίνθου, διότι στην ανακοίνωσή της απέδωσε με πάσα ειλικρίνεια την πραγματικότητα, καταδεικνύοντας την υπαιτιότητα για την ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία τελικά οδήγησε στα επεισόδια.

Τόσο οι χυδαίες εκφράσεις μερίδας οπαδών της γηπεδούχου ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εντελώς απρόκλητα, προς δύο αθλητές μας, όσο και η άσκηση σωματικής βίας προς τον Β’ διαιτητή της αναμέτρησης, σε επαναφορά της μπάλας από την πλάγια γραμμή (ο οπαδός τράβηξε από τον ώμο τον διαιτητή), συμβάν το οποίο ηθελημένα παρέλειψε να αναφέρει η διοίκηση της Κορίνθου στην ανακοίνωσή της, αποτέλεσαν τα αίτια για τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Παρέλειψε, επιπλέον, να αναφερθεί η διοίκηση της Κορίνθου και στον προπηλακισμό της Α’ διαιτητού από παράγοντα της ομάδας της, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Επιπλέον, η Παναχαϊκή Γ.Ε. συγχαίρει τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι χάρη στην πολυετή εμπειρία τους και την αναγνωρισμένη αξία τους, συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να μην επεκταθούν τα επεισόδια και τελικά να ολοκληρωθεί ομαλά η αναμέτρηση.

Μάλιστα, θέλουμε να τονίσουμε πως οι δύο διαιτητές δεν απέδωσαν ουδεμία ευθύνη σε κανέναν άνθρωπο της Παναχαϊκής στο φύλλο αγώνα για τα επεισόδια που συνέβησαν, γεγονός που αποτελεί πλήρη δικαίωση, τόσο για τους ανθρώπους της ομάδας μας όσο και τους φιλάθλους μας, για την εξαιρετική στάση που απέδειξαν παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που υπέστησαν.

Δυστυχώς, σε τέτοιες καταστάσεις βίας οδηγείται μια αναμέτρηση όταν για την επίτευξη της νίκης, μία ομάδα φτάνει στο σημείο να επιστρατεύσει ακραία, εξωαγωνιστικά μέσα. Άλλωστε, η παρουσία αξιολογημένων διαιτητών Α1 Εθνικής στις εντός έδρας αναμετρήσεις της Κορίνθου, είναι βέβαιο ότι συνδέεται με τις συνεχείς εντάσεις που προκαλούνται στους αγώνες της.

Η Παναχαϊκή, ως ένα από τα πιο ιστορικά και μεγάλα σωματεία της χώρας, έχει την υποστήριξη των πολυάριθμων φιλάθλων της τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, χωρίς ουδέποτε να έχουν προκαλέσει επεισόδια, παραδίδοντας πάντα μαθήματα υγιούς, φίλαθλης συμπεριφοράς».

Υποστήριξη: SilkTech