H Πάτρα ντύνεται στα γαλάζια

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2018 - 9:58μμ

Δύο σπουδαίες ειδήσεις κρύβει η οργάνωση του λαϊκού μαζικού αγώνα δρόμου «RunGreece» της Πάτρας, που θα διοργανωθεί για πέμπτη χρονιά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης, από τον ΣΕΓΑΣ, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο της Πάτρας, με τη απλόχερη στήριξη της Wind.
Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου αγώνα και του ενδιαφέροντος δρομέων από όλη την Ελλάδα, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 10χλμ σε Δημόσια Οδό στο πλαίσιο του Αγώνα 10χλμ του φετινού Run Greece στην Πάτρα! Είναι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της νέας περιόδου (θα ακολουθήσει αυτό του μαραθωνίου), ενώ ο ΣΕΓΑΣ καλύπτει μια πάγια ανάγκη για πρωτάθλημα 10.000μ. στο δρόμο. Φυσικά θα συνεχιστεί κανονικά και το πρωτάθλημα των 10.000μ. εντός σταδίου.
Παράλληλα καθιερώνεται ο τελικός των Run Greece, αγώνας 3.000μ. που θα γίνει μαζί με τον αυθεντικό μαραθώνιο στην Αθήνα και στον οποίο θα αγωνιστούν οι δέκα καλύτεροι αθλητές και δέκα καλύτερες αθλήτριες των δρόμων 5.000μ. των επτά φετινών Run Greece.
Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Β.Π. έχει ορίσει ως στόχο - μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 5.800 δρομείς (έναντι 5.000 πέρυσι) και συγκεκριμένα για τα 10 χλμ. - 1.000 δρομείς, για τα 5 χλμ. - 3.900 δρομείς και για τα παιδιά 900 δρομείς
Η αύξηση (αλλά και το μέγιστο όριο) των συμμετοχών έγινε με βάση τη δυνατότητα στήριξης με παροχή αθλητικής και λοιπής υποστηρικτικής υπηρεσίας (ηλεκτρονική χρονομέτρηση, φανέλες, νερά, ασφάλεια κλπ). Ετσι θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην πενταετή πλέον ιστορία της διοργάνωσης Πανελλαδικά.
Το Run Greece της Πάτρας θα είναι το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός όλων των ετών και για όλα τα αθλήματα, που οργανώθηκε εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας.
Ενα σύνολο τουλάχιστον 400 ατόμων θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που θα αποτελέσει εκπλήρωση ενός από τους στόχους του που είναι να αποτελέσει πεδίο δημιουργικής σύμπραξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. / Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βόρειας Πελ/σου με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.
Ο αγώνας γίνεται παράλληλα με την πολύτιμη στήριξη της Wind η οποία έχει αγκαλιάσει από τα προηγούμενα χρόνια το γεγονός Πανελλαδικά και η οποία και το 2017 θα ενισχύσει και αυτή τις Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου της πόλη μας.
Θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από την Δημόσια τηλεόραση.

Τάσσος Σταθόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech