Γιορτή του βόλεϊ * Βράβευση "Νουρέγιεφ" και Σκροπολίθα

Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019 - 6:33μμ

Σε παιχνίδι διαφήμιση για το Βόλεϊ στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο στο Κουκούλι, αφιερωμένο στην Πρόληψη του καρκίνου του Μαστού σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής του Συλλόγου Νομού Αχαϊας, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Ε.Α.Π. κατέκτησε το κύπελλο της Ε.Σ.ΠΕ.Π με 3-2 (16-25, 25-23, 25-21, 24-26, 15-11) σετ από την ομάδα της Παναχαϊκής.

Η ομάδα της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κατακτώντας το 1ο σετ με 25-16.
Το 2ο σετ έγινε ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και με την Ε.Α.Π. πιο ψύχραιμη και έμπειρη στα κρίσιμα σημεία να κερδίζει το σετ με 25-23 και να ισοφαρίζει σε 1-1 σετ.
Στο 3ο σετ η Ε.Α.Π. μπήκε πιο δυνατά με καλή υποδοχή και σωστές επιλογές στην επίθεση, κατέκτησε το σετ με 25-21 και να προηγηθεί με 2-1 σετ.

Μεγάλη μάχη πραγματοποιήθηκε στο 4ο σετ, καθώς παρόλο που προηγήθηκε η Ε.Α.Π. ανά διαστήματα, παίρνοντας μικρό προβάδισμα καθώς έφθασε και να προηγείτο με 24-23, η ομάδα της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ έκανε την ανατροπή με σερί 3-0, κατακτώντας το σετ ισοφαρίζοντας σε 2-2, οδηγώντας τον αγώνα στο ΤΑΪ-ΜΠΡΕΙΚ.

Στο τάϊ-μπρέικ η Ε.Α.Π. μπήκε πιο δυνατά παίρνοντας προβάδισμά, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος κατακτώντας το σετ με 15-11 και το κύπελλο Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε η Θάλεια Δουραμάνη της Ε.Α.Π.

ΕΑΠ (Καγιαλή): Υφαντή, Χαιρετάκη, Πελεκούδα, Παπαλάμπρου, Δουραμάνη, Τρόντσα, λίμπερο η Ζήκου ( Θεοδωρακόπουλου, Σούλη, Παπαγιάννη).

ΠΓΕ (Μακρυκώστας): Αγγελόπουλου, Παγωμένου, Μπακλέση, Μαυροειδή, Ευαγγελάτου, Μπρουμα , λίμπερο η Κουκίου. (Στρατινάκη).

Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις σε παράγοντες του αθλητισμού καθώς και σε πρόσωπα που με τις πράξεις τους, αποτελούν παράδειγμά προς μίμηση.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Ο Νίκος Λεοντίου, παράγοντας στο άθλημα του Βόλεϊ και από τους ανθρώπους που αποτέλεσαν πυλώνας ανάπτυξης του.
Οι γνωστοί αθλητές Μπάσκετ σε τοπικό και πανελλήνιο Κώστα Πετρόπουλο και Γιώργο Σκροπολίθα, οι οποίοι αγωνίστηκαν στις ανδρικές ομάδες Βόλεϊ των συλλόγων τους, Απόλλων και Ε.Α.Π. αντίστοιχα, κατακτώντας ανόδους και συμμετείχαν στις επιτυχίες τους.


Η κ. Μπινιέρη – Μπαχούμη Ελένη, η μεγαλύτερη σε ηλικία Εθελόντρια τους πρόσφατους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Κάτι το οποίο πηγάζει από τον άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο του.
Την Μαριώτα Αγγελοπούλου για την επιτυχία της και την κατάκτηση της 2ης θέσεις με παρτενέρ την Μανωλίνα Κωνσταντίνου, με την ομάδα της Εθνικής Κύπρου στου 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. ευχαριστεί το χορευτικό του Δήμου Πατρέων, για την χορογραφία που παρουσίασαν στις ανάπαυλες των σετ, του Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του τελικού, καθώς και τον Μουσικό Παραγωγό και παλαίμαχο αθλητή του Βόλεϊ, Τάκη Βαβαρούτα. Επίσης το Δ.Σ. του Άλμα Ζωής Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Αχαΐας, για την αποδοχή της πρόσκλησή  και την παρουσία τους στην διοργάνωση.

Υποστήριξη: SilkTech