Φιλανθρωπικό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου, στην Ουκρανία, από την ICG

Δευτέρα, Μάιος 29, 2023 - 4:00μμ
Υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και με τη βοήθεια της Μητρόπολης Πατρών

Η Παγκόσμια Αθλητική Οργάνωση Παιδικών Αγώνων ICG (International Children's Games), είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων) και δραστηριοποιείται-πραγματοποιεί αγώνες, μεταξύ παιδιών, ηλικίας 12 έως 15 ετών. Έχει «μέλη» 550 Δήμους από 114 χώρες και τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.
Ο βασικός σκοπός της οργάνωσης είναι, τα παιδιά όλου του κόσμου, να έρθουν πιο κοντά, να γίνουν φίλοι, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα φυλής, χρώματος, θρησκείας. Στόχος, η αποτροπή των πολέμων, της βίας, η ειρήνη στον κόσμο.
Προς αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να στείλει το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να διοργανώσει ένα φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου, από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου του 2023, για παιδιά 14-15 ετών, με συμμετέχοντες Δήμους της Ουκρανίας, στην πόλη Uzhhorod.
Δήμοι από όλο τον κόσμο, ανέλαβαν το σύνολο των εξόδων του Τουρνουά, ενώ η ελληνική πλευρά ανέλαβε τη χορηγία όλου του αθλητικού υλικού της διοργάνωσης.
Εκ μέρους του προέδρου Σλοβένου Igor Topole και του Δ.Σ. της ICG, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όσους από την Ελλάδα βοήθησαν και χορήγησαν αθλητικό υλικό για τα παιδιά της Ουκρανίας. Αποτέλεσμα της εξαιρετικής ανταπόκρισης της ελληνικής πλευράς τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά θα παραλάβουν και ένα πλήρες σετ αθλητικού υλικού μετά τη λήξη των αγώνων. Σημαντικό πως όλα τα αθλητικά είδη έχουν το λογότυπο της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού με την Ελληνική σημαία, κάτι που οφείλεται στο τ. υφυπουργό Εξωτερικών κ. Α. Κατσανιώτη, ο οποίο και έθεσε το Τουρνουά υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. Τον ευχαριστούμε.
Επίσης ευχαριστούμε τους δυο μεγάλους χορηγούς για την προμήθεια όλων των αθλητικών εμφανίσεων των ομάδων: το κοσμηματοπωλείο Φώτιος Κατραούρας στην Πάτρα καθώς και το ΚΤΕΛ Αχαίας και ειδικά τον πρόεδρό του κ. Ανδρεά Μανωλόπουλο. Σημαντική η προσφορά της Εταιρείας DUR και του κ. Θόδωρου Δούρου καθώς και των καταστημάτων καφέ, Carousello στην Πάτρα και Σύμμετρον στη Σπάρτη..
Ευχαριστίες όμως και στα μέλη της οργάνωσης της ICG, τους Δήμους Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Ήλιδας τους Δήμους από τους οποίους ξεκίνησε η όλη προσπάθεια και των οποίων η διεθνής αθλητική κοινότητα παιδικού αθλητισμού, έχει ήδη εξάρει τη συνεισφορά τους.
Σημαντική γιαυτή την διεθνή φιλανθρωπική δράση, η οποία θα γίνει γνωστή σε εκατοντάδες Δήμους και δεκάδες χώρες του κόσμου, μέσω των Μ.Μ.Ε. και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, η στήριξη από τoν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, με την ευχή και τις ευλογίες του οποίου, ξεκινάμε αύριο το πρωί μαζί με τον κ. Σωτήρη Πουλικόγιαννη από το Γύθειο, εθελοντή και αυτόν της όλης προσπάθειας, το ταξίδι της μεταφοράς του εντυπωσιακού σε όγκο αθλητικού υλικού, το οποίο και θα παραδώσουμε την Δευτέρα στην Ουκρανία στο Δήμαρχο της πόλης Uzhhorod και στον πρόεδρο της ICG, προκειμένου την Τρίτη να ξεκινήσει το Τουρνουά με τη σημαία της Ελλάδας να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Υποστήριξη: SilkTech