Έβγαλε την υποχρέωση και εξασφάλισε την 3η θέση η Παναχαϊκή

Τετάρτη, Μάιος 16, 2018 - 7:16μμ

Έβγαλε κι αυτή την υποχρέωση η Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» χωρίς πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και παίζοντας για περίπου μία ώρα με παίχτη λιγότερο, απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.

Το αποτέλεσμα αυτό της 32ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ, φέρνει τον ιστορικό Πανσερραϊκό στη Γ’ Εθνική την επόμενη χρονιά.

Σε θρίλερ μετατράπηκε το παιχνίδι στο φινάλε, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στην τελευταία φάση, σε χέρι του Πολυχρόνη μέσα στην περιοχή.

Ο εκ των κορυφαίων του Πανσερραϊκού σήμερα, Κρητικός, ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ από την εστία του Χαλκιά, ενώ ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Γκορτσίλα που έσβησε τα όνειρα των Σερρέων να προλάβουν την παραμονή.

Όμορφο παιχνίδι παρακολουθούν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στο πρώτο ημίχρονο στις Σέρρες. Η Παναχαϊκή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Πανσερραϊκό να «χτυπάει» στην κόντρα και να είναι πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση.

Σε μία τέτοια ο Πέτρου άνοιξε τον σκορ (19’), με την Παναχαϊκή να βγάζει αντίδραση και να ισοφαρίζει με πολύ ωραίο γκολ του Κυνηγόπουλου (38’), 20 λεπτά αργότερα.

Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Αποστολόπουλο να αφήνει την Παναχαϊκή με 10 παίχτες. Ο Πανσερραϊκός εκμεταλλεύτηκε το σοκ των "κοκκινόμαυρων" στα τελευταία λεπτά και επιχείρησε να ισοφαρίσει, χωρίς επιτυχία.

Χωρίς τον ρυθμό του πρώτου μέρους διεξήχθη το δεύτερο μέρος που είχε περισσότερα σκληρά μαρκαρίσματα παρά φάσεις στις δύο εστίες και 5 κίτρινες κάρτες.

Η Παναχαϊκή δεν έχει τίποτα να θυμάται από αυτό το διάστημα, με όλα τα αξιόλογα να συμβαίνουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου και ο Πανσερραϊκός δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη «οξυγόνο» για να μπορέσει να παλέψει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την παραμονή του.

Η Παναχαϊκή από την άλλη, διασφάλισε με αυτή την ισοπαλία και μαθηματικά την τρίτη θέση, με την ελπίδα ότι αυτή τελικά θα της δώσει κάτι παραπάνω από ένα  τιμητικό πλασάρισμα.

Στην επόμενη και προτελευταία αγωνιστική, η Παναχαϊκή υποδέχεται μία ακόμα ομάδα που καίγεται για βαθμούς, την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Αγυιά, την Κυριακή 20 Μαΐου.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης 

Γκολ: Πέτρου 19’ / Κυνηγόπουλος 38’

Κίτρινες: Σιάκκας 24’ / Αποστολόπουλος 34’, Σωτηράκος 36’, Μουστακόπουλος 62’, Πλέγας 80’, Κωσταντακόπουλος 85’

Κόκκινη: - / Αποστολόπουλος 42’ (Δεύτερη κίτρινη)

Πανσερραϊκός (Στοΐλας): Πολίτης, Σιακκάς (46’ Ρούσσος), Τσελεπίδης, Ποζτζίδης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής (78’ Στέβιτς), Κρητικός, Πέτρου (68’ Πόζογλου), Δούμτσιος, Ν’ Γκονγκ

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Αργυρόπουλος (58’ Μωραΐτης), Αποστολόπουλος, Μουστακόπουλος (83’ Κωσταντακόπουλος), Πολύχρονης, Αντωνακόπουλος (64’ Ντάσιος), Κυνηγόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech