Έτοιμος για τα ημιτελικά ο Προμηθέας - Τι δήλωσαν Γιατράς και Γκίκας

Δευτέρα, Μάιος 27, 2019 - 9:50μμ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου στην αίθουσα «Εσπερίδες» στο Hotel Hilton Athens η Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Hμιτελικής και της Tελικής φάσης των Playoffs της Betshop.gr Basket League, με την συμμετοχή των προπονητών και των αρχηγών των 4 ομάδων που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Περιστέρι Βίκος Cola και Προμηθέας Πάτρας).

Τον Προμηθέα Πάτρας εκπροσώπησαν ο προπονητής, Μάκης Γιατράς και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Γκίκας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις των ανθρώπων του Προμηθέα.

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα Πάτρας): «Είναι καταξίωση για την ομάδα μου. Είχα πει και πέρυσι ότι θα φανούν όλα από τη συνέχειά μας, το πόσο ψηλά θα πάμε. Όπως είπε κι ο Νίκος, έχουμε να δουλέψουμε. Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην τετράδα. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια εξαιρετική ομάδα. Η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό, αλλά κι εμείς θα παλέψουμε».

Για την απουσία του Ολυμπιακού σχολίασε: «Το έχω πει ξανά. Όλο αυτό δεν είναι καλό για το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα κι η απουσία του είναι αισθητή, αλλά πρέπει να μείνουμε στους παρόντες».

Νίκος Γκίκας (αρχηγός Προμηθέα Πάτρας): «Ήμουν και πέρυσι στην ομάδα, είναι ιδιαίτερη η τιμή που νιώθουμε που φθάσαμε και πάλι στην τετράδα. Νομίζω ότι έχουμε βάλει σαν στόχο να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Θεωρητικά το έχουμε κάνει, αλλά έχουμε μια σειρά αγώνων πιο βατή σε σχέση με πέρυσι. Τόσο εμείς όσο και η ΑΕΚ αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ευκαιρία για την πρόκριση στους τελικούς. Όλοι οι παίκτες καταλαβαίνουν τη σημασία των αγώνων και η ομάδα μου θα παλέψει για να κάνει δύο βήματα παραπάνω και να φθάσει στους τελικούς».

Για τους στόχους του Προμηθέα Πατρών: «Νομίζω ότι ο στόχος του Προμηθέα, στα χρόνια που είμαι εγώ, είναι να έχει καλούς Έλληνες παίκτες. Φέτος το… απογείωσε. Φέτος, νομίζω πως είχαμε την ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στα “παράθυρα”. Ο ελληνικός κορμός είναι δυνατός και κάθε παίκτης που αντιλαμβάνεται το ρόλο του, ο ξένος “δένεται” πιο εύκολα με την ομάδα και φτιάχνει κάτι καλό, ώστε να φθάσει η ομάδα ψηλά».

Υποστήριξη: SilkTech