Εθνική Ελλάδας: «Η ομάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες, έμβλημα ο Νίκος Γκάλης» είπε ο Λιόλιος

Σάββατο, Νοέμβριος 27, 2021 - 10:29μμ
Ο Βαγγέλης Λιόλιος

Στην προπόνηση της εθνικής, ενόψει του αυριανού αγώνα (28/11, 17:00), με τη Λευκορωσία, στο Αλεξάνδρειο, έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Ήταν πρωτοβουλία του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, να δηλωθεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα για το ματς της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, για να τιμήσει την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε το ελληνικό μπάσκετ χάρη στη ΧΑΝΘ. Παρών θα είναι και ο θρυλικός Νίκος Γκάλης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το τέλος της προπόνησης της εθνικής, ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που η εθνική ομάδα είναι στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια και που ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια γιατί είναι κάτι που επιθυμούσε πολύ. Το ότι ο αγώνας θα γίνει σε αυτό το γήπεδο σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Εγώ είμαι περήφανος απλά και μόνο που βρίσκομαι εδώ. Εννοείται πως είμαι αισιόδοξος και εννοείται πως θα είμαστε όλοι μια ψυχή και μια φωνή για να νικήσει η εθνική, που είναι η ομάδα όλων μας. Είναι η ομάδα που ενώνει όλους μας, είναι πάνω από σωματεία και περιοχές, είναι στην κορυφή και την ψυχή όλων μας».

Όσο για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στον αγώνα της Κυριακής (28/11), ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Ο Νίκος Γκάλης δεν είναι απλώς ένας παίκτης, αλλά ένα έμβλημα του ελληνικού μπάσκετ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ένας άνθρωπος που μας ενώνει διαχρονικά και διαπολιτιστικά. Η παρουσία του στο γήπεδο την Κυριακή δείχνει ποια είναι η επόμενη ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ: άνθρωποι που το πήραν στις πλάτες τους και πετούν πάλι μαζί μας για να συνεχίσουμε και να οδηγήσουμε το ελληνικό μπάσκετ σε νέες επιτυχίες».

Μανωλόπουλος: «Μεγάλη σημασία το κομμάτι της έντασης και της ενέργειας»

«Η Λευκορωσία είναι μια ομάδα καλή και δουλεμένη. Έχουν τον ίδιο προπονητή για καιρό, οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από την Τσμόκι Μινσκ και γνωρίζονται καλά. Έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι της έντασης και της ενέργειας. Αυτό είναι το πρώτο που ζητάμε, γιατί στο κομμάτι των αυτοματισμών δεν θα είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους,» εξήγησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται όρθιος στον πάγκο της εθνικής αύριο (28/11, 17:00) εν αντιθέσει με το ματς στο Νιούκαστλ, το οποίο έχασε ελέω κορονοϊού.

«Είναι πολύ σημαντικό που η εθνική παίζει στη Θεσσαλονίκη και θα έχουμε μια πολύ σημαντική βοήθεια. Με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε η συμπαράσταση του κόσμου είναι σημαντική και ελπίζουμε να απολαύσουν ένα όμορφο παιχνίδι και να χαρούν μια νίκη. Η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν κακή, αλλά δεν είναι μια εύκολη κατάσταση. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με ένα νέο τεχνικό τιμ. Είχαμε και την ατυχία να μην μπορώ να είμαι εκεί και να συμμετέχω στην προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα έκανε ουσιαστικά δύο μέρες προετοιμασία, με πολλά νέα πράγματα, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε πολύ καιρό μαζί.

Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και την Κυριακή θα παίξουμε καλύτερα. Κάθε μέρα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, να αφομοιώνουμε πράγματα καινούρια και να λειτουργούν καλύτερα οι αυτοματισμοί. Αυτό γίνεται με μέρες προπόνησης. Η Λευκορωσία είναι μια ομάδα καλή και δουλεμένη. Έχουν τον ίδιο προπονητή για καιρό, οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από την Τσμόκι Μινσκ και γνωρίζονται καλά. Έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι της έντασης και της ενέργειας. Αυτό είναι το πρώτο που ζητάμε, γιατί στο κομμάτι των αυτοματισμών δεν θα είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Υποστήριξη: SilkTech