Έκτακτη ενίσχυση ενώσεων και σωματείων σε πυρόπληκτες περιοχές ζητά ο Δ. Νικολακόπουλος

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 27, 2021 - 5:02μμ
ΕΣΠΕΠ, ΕΠΣ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ΕΣΚΑΗ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοποννήσου, κ.α.

Την ανάγκη για  έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Ενώσεων (ΕΣΠΕΠ, ΕΠΣ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ΕΣΚΑΗ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοποννήσου, κ.α.) και των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων Ηλείας, Αχαΐας  και Αιτωλοακαρνανίας που δραστηριοποιούνται σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Στην επιστολή του ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέρει τους προβληματισμούς των σωματείων που απευθύνθηκαν με τα αιτήματα τους στον Αντιπεριφερειάρχη  Αθλητισμού, παράλληλα όμως με την παρέμβασή του επιδιώκει να  συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τον αθλητισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος,  «ο αθλητισμός αποτελεί μια από τις κινητήριες δυνάμεις του τόπου μας , η οποία μετά την περίοδο της πανδημίας βρίσκεται σε κατάσταση επανεκκίνησης, έπειτα όμως και από τις καταστροφικές πυρκαγιές οι συνθήκες έγινα ακόμη πιο δύσκολες. 

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να ανταποκριθούν τα σωματεία σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση». Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού τονίζει πως πρόκειται για σωματεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, συνδέονται άρρηκτα με την πολιτιστική και αθλητική κληρονομία του τόπου.  «Είναι χρέος όλων μας στην γενέτειρα του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους, ο αθλητισμός να παραμένει ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, με την παρέμβασή του ο κ. Νικολακόπουλος, ζητάει την αρωγή και την βοήθεια της Πολιτείας, επισημαίνοντας πως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στο μέτρο του δυνατού, ώστε να ξεπεραστούν τα πραγματικά προβλήματα και ο αθλητισμός να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει απρόσκοπτα τα ιδανικά και τις αξίες του στον τόπο μας.

Υποστήριξη: SilkTech