Δέσμευση της ΟΥΕΦΑ για final-8 του Champions League στη Λισαβόνα

Πέμπτη, Ιούλιος 2, 2020 - 4:02μμ

Η UEFA ανακοίνωσε την Τρίτη (30/6) ότι έχει δεσμευτεί πλήρως να διοργανώσει τουρνουά Final-8 στο Champions League στη Λισαβόνα, τον Αύγουστο, παρότι πολλά προάστια της πορτογαλικής πρωτεύουσας ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο lockdown, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανέφερε στη δήλωσή του ότι ο πρόεδρος, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε πραγματοποιήσει βιντεοδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, για να συζητήσουν τα σχέδια για το μίνι τουρνουά των οκτώ ομάδων.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλα τα μέρη υπογράμμισαν ότι έχουν δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστούν μαζί για να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη εκδήλωση στη Λισαβόνα», δήλωσε η UEFA.

Την περασμένη Πέμπτη, η πορτογαλική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις πληγείσες περιοχές της πρωτεύουσας -19 ενορίες που δεν περιλαμβάνουν το κέντρο της Λισαβόνας- θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν βασικά αγαθά ή να ταξιδεύουν από και προς την εργασία τους.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η έως τις 14 Ιουλίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί.

 

Υποστήριξη: SilkTech