Αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο, που τελειώνει από... τώρα!

Τετάρτη, Μάρτιος 18, 2020 - 3:52μμ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Ο Ρικ Πιτίνο συμφώνησε με το κολέγιο του Iona, με το deal να έχει εκκίνηση τη σεζόν 2020/2021, και οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να στραφούν στην επόμενη μέρα όσον αφορά τον πάγκο τους.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει κατά την επιστροφή του Πιτίνο στους “πράσινους” τον περασμένο Νοέμβριο ως το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο για το 2020 υπήρχε οψιόν για τον 67χρονο τεχνικό ώστε να αποχωρήσει, όπερ και εγένετο, βάσει της συμφωνίας με το κολέγιο της Νέας Υόρκης, με τον ίδιο να εξηγεί μέσω του “Dan Patrick Show” πως το γεγονός ότι εδρεύει 25 λεπτά από το σπίτι του ήταν καθοριστικός παράγοντας.

Από την άλλη, ο Πιτίνο μέσω των δηλώσεών του στο ESPN υπογράμμισε πως παρά τη συμφωνία, θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στο “τριφύλλι”, ωστόσο οι συγκεκριμένες δηλώσεις, βάσει των όσων συνέβησαν, ουσιαστικά έγιναν για να… γίνουν, για λόγους εντυπώσεων.

Ο 68χρονος προπονητής ουσιαστικά... μαρτύρησε την ολοκλήρωση της (δεύτερης) παρουσίας του στους «πράσινους» από τώρα. Κι ενώ είχε επιστρέψει τον περασμένο Νοέμβριο στο «τριφύλλι».

«Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη, το επιτελείο και τους παίκτες του Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω μια χώρα και μια ομάδα περισσότερο. Σας ευχαριστώ. Είστε οι καλύτεροι», έγραψε ο Αμερικανός στο twitter.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Η ουσία για τους “πράσινους” είναι πως ο Ρικ Πιτίνο δε θα καθίσει εκ νέου στον πάγκο της ομάδας, όποτε και αν αρχίσουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Εξαιτίας του κορωνοϊού τα πάντα έχουν διακοπεί, όμως για τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως όποτε κι αν αρχίσουν ξανά τα παιχνίδια, ο πολύπειρος προπονητής δε θα είναι στην άκρη του πάγκου.

Αυτή τη στιγμή δε διεξάγονται αγώνες, ούτε καν προπονήσεις και δεν υπάρχει στον ορίζοντα σαφές χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία κατά την οποία οι ομάδες θα μπουν εκ νέου στο γήπεδο.

Ακόμα όμως και περίπτωση όπου η Basket League αρχίσει μετά τις 30/3 και η Ευρωλίγκα μετά τις 11/4 (ημερομηνίες όπου ολοκληρώνεται η διακοπή των αγώνων βάσει των επίσημων ανακοινώσεων), κάτι που ασφαλώς είναι αδύνατο βάσει των δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ο Παναθηναϊκός δε θα έχει στον πάγκο του τον θρυλικό προπονητή και το ζήτημα είναι η επόμενη μέρα.

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό και κατά πόσο θα επιτρέψει σε εύλογο διάστημα τη δράση θα τα καθορίσουν όλα, ωστόσο πάντα υπάρχει η λύση ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά, του Γιώργου Βόβορα, που είχε καθοδηγήσει την ομάδα μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη και πριν την έλευση του Πιτίνο.

Ο Βόβορας περιβάλλεται από εμπιστοσύνη από τη διοίκηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε παραδεχθεί πως σε περίπτωση μη επιστροφής του Πιτίνο, ο Έλληνας τεχνικός θα συνέχιζε ως head coach, ωστόσο όλα αυτά είναι στον… αέρα, όπως και συνολικά η σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Υποστήριξη: SilkTech