Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: "Το μπιτς βόλεϊ είναι πρόκληση για μένα"

Πέμπτη, Αύγουστος 31, 2017 - 12:56πμ

Η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε στο Αντίρριο το πρώτο τίτλο master στην καριέρα της μαζί με την συναθλήτριά της Δήμητρα Μανάβη. Η Πατρινή αθλήτρια μιλά στο thebest.gr για αυτή την εμπειρία, τους επόμενους στόχους της, ενώ μας εξηγεί γιατί προτιμά την άμμο από την σάλα.

Είσαι ικανοποιημένη από την κατάκτηση του τίτλου στο Αντίρριο;

Χαρήκαμε πολύ που κατακτήσαμε την πρώτη θέση μιας κι ήταν η πρώτη φορά που βγήκαμε πρώτες σε Master. Στα δυο προηγούμενα χάσαμε στον τελικό οπότε αυτή τη φορά μπήκαμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα.

Σας βοήθησε ότι υπήρχαν και Πατρινοί στις κερκίδες;

Σίγουρα μας βοήθησε το κλίμα που επικρατούσε στις κερκίδες, ήταν πολύ ευχάριστο! Γενικά βοηθάει πολύ τους αθλητές να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες, πόσο μάλλον όταν είναι δικοί σου άνθρωποι.

Επόμενοι στόχοι σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Επόμενος στόχος μας είναι να βρεθούμε σε έναν ακόμη τελικό στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα θέλουμε να συμμετάσχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά του εξωτερικού και να κάνουμε καλές εμφανίσεις.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το μπιτς βόλεϊ;

Ο λόγος που ασχολήθηκα με το μπιτς βόλεϊ είναι η ομορφιά που διαθέτει. Είναι από μόνο του μια πρόκληση. Η προπόνηση και οι αγώνες υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, το γεγονός ότι πρέπει να γίνεσαι προπονητής του εαυτού σου μέσα στον αγώνα και το ότι είσαι μόνο εσύ και ο συμπαίκτης σου μέσα στο γήπεδο είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν αυτό το άθλημα ξεχωριστό

Τι προτιμάς άμμο ή σάλα;

Για τους παραπάνω λόγους προτιμώ το μπιτς βόλεϊ από το βόλεϊ σάλας.

Η συνεργασία με την συμπαίκτριά σου;

Με τη Δημητρα (Μανάβη) παίζουμε πολύ λίγο χρόνο μαζί. Παρόλα αυτά έχουμε δέσει μέσα στο γήπεδο και μπορούμε να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο πιστεύω.

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Ήταν η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 22 ετών και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Αντίρριο. Ελπίζω να έρθουν ακόμα καλύτερες στιγμές κι αυτό θα προσπαθήσω.

Χειρότερη;

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποια στιγμή ως την χειρότερη. Στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Σίγουρα υπήρξαν κακές, αλλά και από αυτές έχεις να πάρεις κάποια θετικά στοιχεία, εμπειρίες και μαθήματα.

Το μεγαλύτερο αθλητικό όνειρό σου;

Ο στόχος μου είναι στο μέλλον να έχω μια συνεχή παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις. Βήμα - βήμα και με υπομονή θα προσπαθήσω να φτάσω τον στόχο αυτό.

Αμαλία Λαλιώτη
Υποστήριξη: SilkTech