Κοπή Πίτας και βραβεύσεις από τον ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» - ΦΩΤΟ

Πέμπτη, Φεβρουάριος 1, 2024 - 11:30μμ
Ανασκόπηση των δράσεων του συλλόγου για το 2023

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.Α.Χ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου «Αλέκα Σιούλη», στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Τάκης Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος, εκπρόσωποι του δρομικών συλλόγων και περισσότερα από 150 μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τα μέλη που στηρίζουν τόσα χρόνια το Σύλλογο και για μια ακόμη φορά τόνισε την αξία της Συλλογικότητας ώστε μέσα από οργανωμένες δράσεις οι απλοί αθλούμενοι και τα μέλη των συλλόγων να καρπώνονται τα περισσότερα οφέλη.
Χαιρετισμούς απεύθυναν οι κ.κ. Αντωνόπουλος και Πετρόπουλος, όπου αναφέρθηκαν στην σημαντική θέση που κατέχει ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» μεταξύ των δρομικών συλλόγων της χώρας και δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία με το Σύλλογο, με σκοπό την αναβάθμιση των δρομικών εκδηλώσεων, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Περιφέρεια, και την προώθηση του μαζικού και «υγιή» αθλητισμού.
Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση των δράσεων του συλλόγου για το 2023, με επίκεντρο την επιλογή του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», από το Δήμο Πατρέων, να εκπροσωπήσει το δρομικό κίνημα της Πάτρας ως συνδιοργανωτής του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο.
Επιπρόσθετα ξεχώρισε η ομαδική συμμετοχή του «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» με εξακόσιες (600) σχεδόν συμμετοχές σε δεκαπέντε (15) αγώνες δρόμου, στους οκτώ (8) εκ των οποίων ο Σύλλογος αναδείχθηκε πολυπληθέστερος σε τερματισμούς, με μαζικότερες στον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας με 104 τερματισμούς, στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» με 89 και στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με 68 τερματισμούς στην απόσταση του Μαραθωνίου δρόμου.
Έπειτα τον λόγο πήρε ο Γραμματέας του Συλλόγου Παναγιώτης Μητρούλιας, παρουσιάζοντας τις προγραμματισμένες δράσεις του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» για το 2024, στις οποίες ξεχωρίζουν η μαζική συμμετοχή στους δύο μεγάλους Ημιμαραθωνίους της Πάτρας, στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου και στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» τον Οκτώβριο, οι οργανωμένες εκδρομές σε μια σειρά αγώνων, με κυριότερες στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο για το 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στην Αθήνα το Νοέμβριο για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, τακτικές ομαδικές προπονήσεις, διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων γύρω από δρομικά θέματα κλπ.
Οι στόχοι του Συλλόγου για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνουν τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), ενός 24ωρου αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικό σκοπό, τη διοργάνωση δρομικών δράσεων τον Ιούνιο, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας «τρεξίματος» αλλά και την αναβαθμισμένη συμμετοχή του «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» ως συνδιοργανωτή του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ».
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις μελών του συλλόγου (Χρήστος Ακρίδας, Κυριάκος Παπαγεωργίου και Χρυσάνθη Τράντζα) για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τις πτυχές του χαρακτήρα του Φειδιππίδη που πρεσβεύουν. Βραβεύτηκε επίσης και ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου "ACHELOOS RUN" κ. Κωσταντίνος Σύρος για τις υψηλού επιπέδου παροχές προς τους δρομείς και τη απλόχερη φιλοξενία που προσφέρουν σε δρομείς και συνοδούς.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Δημήτριος Μπιλιανός, πρώην δρομέας και νυν εφημέριος στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεϊκων.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια, που ετοίμασε το αρτοποιείο «ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ».
Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε μια δωροεπιταγή, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών «DIMITRIOGLOU SPORTSWEAR» του κ. Πολύδωρου Δημητρίογλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech