Η ΕΦΟΕΠΑ για την ανάπτυξη του πινγκ πονγκ στην Πάτρα

Πέμπτη, Φεβρουάριος 1, 2024 - 4:00μμ
Το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, αφορά επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διοργάνωση τουρνουά

Ελπιδοφόρο είναι το πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α για την ανάπτυξη του αθλήματος του πινγκ πονγκ στην Πάτρα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει: "Οπως είναι γνωστό, για την φετινή σχολική χρονιά, έχουν αποσπαθεί από την εκπαίδευση οι Βασιλογάμβρου Αικατερίνη ως τεχνικός Σύμβουλος και ο Ζήκος Σωτήρης ως ομοσπονδιακός προπονητής.
Το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, έχει να κάνει με επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διοργάνωση τουρνουά με μαθητές και μαθήτριες όμορων σχολείων μετά από κάθε κύκλο επισκέψεων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική παρουσίαση του αθλήματος .Για την θεωρητική παρουσίαση χρησιμοποιείται οπτιακουστικό υλικό που έχει δημιουργηθεί και έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από την κα Διάνα Ζέρδιλα διδάσκουσα το μάθημα της επιτρ.αντισφαίρισης στο ΣΕΦΑΑ Αθηνών, υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ
Η Τοπική Επιτροπή στηρίζει τις δράσεις και ευελπιστεί ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποφέρει μακροπρόθεσμα καρπούς, με τη δραστηριοποίηση νέων μικρών αθλητών και αθλητριών στα σωματεία της περιοχής . Εως στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε 20 περίπου σχολεία και ως το τέλος της χρονιάς οι δύο τεχνικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός θα τριπλασιαστεί
¨Ηδη το πρώτο τουρνουά έγινε στο στάδιο Τόφαλος από το σωματείο ΕΑΛ.Φοίνικες Πάτρας.
Η Τοπική Επιτροπή έχει έρθει σε συνεργασία για το πρόγραμμά της, της διάδοσης και ανάπτυξης του πιγκ-πογκ με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Πατρέων, η οποία έδωσε το βροντερό παρόν στο 1ο τουρνουά.
Οι διευθύνσεις των σχολείων δέχονται με μεγάλη προθυμία τις επισκέψεις των δύο προπονητών και η ανταπόκριση είναι πολύ θετική από τους μαθητές, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία και ευχαρίστηση τους δύο τεχνικούς του αθλήματος για τη συνέχιση του προγράμματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται και παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις που έγιναν
στις 30 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου και στο Δημοτικό Σχολείο Ακταίου.
Για τις συγκεκριμένες επισκέψεις η Τ.Ε. ευχαριστεί θερμά τις διευθύντριες κες Μισαηλίδη και Καραγεωργοπούλου αντίστοιχα, τους εκπαιδευτικούς Φ.Α. κους Δημήτρη Στεφανόπουλο και Βαλαχά Βασίλη καθώς και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων για την άψογη συνεργασία.
Το επόμενο τουρνουά έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 6 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του ΑΕΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ στο Κ.Καστρίτσι το οποίο ο σύλλογος αποφάσισε να έχει και πολιτιστικό-καρναβαλικό ύφος".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech