Πανεπιστήμιο Πατρών: Έγινε το πρώτο βήμα για τη σχολή Ολυμπιακών Σπουδών

Παρασκευή, Ιανουάριος 26, 2024 - 12:02πμ
Η Αρχαία Ολυμπία

Πλώρη για τη δημιουργία σχολής Ολυμπιακών Σπουδών έβαλε τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Πατρών  με πρώτο βήμα την υπογραφή μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, «τη Δευτέρα υπογράψαμε ένα μνημόνιο με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Συστάθηκε μία επιτροπή προκειμένου να επεξεργαστεί και να προτείνει τη δημιουργία σχολής ολυμπιακών σπουδών, στην Αρχαία Ολυμπία. Ελπίζω ότι κοντά στο Πάσχα ή λίγο αργότερα, θα έχουμε την εισήγηση για να την κουβεντιάσουμε στη Σύγκλητο που είναι αρμόδια και στη συνέχεια να εγκριθεί.  Αναμένουμε τις εξελίξεις».

Να σημειώσουμε ότι θέλοντας να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας, το πανεπιστήμιο Πατρών  «τρέχει» και προπτυχιακό πρόγραμμα στην Κίνα ενώ γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια και για την Αλεξάνδρεια. Πλέον η δημιουργία σχολής Ολυμπιακών σπουδών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορεί να προσελκύσει σπουδαστές από πολλές χώρες του κόσμου.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένας πόλος έλξης. Μέσα από την εξωστρέφεια και τη διασύνδεση με την κοινωνία μπορεί το Πανεπιστήμιο να υποδεχθεί φοιτητές άλλων χωρών, να πραγματοποιηθούν διεθνείς συνεργασίες που θα δώσουν πολλά στο Πανεπιστήμιο μας αλλά και στην περιοχή μας» είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Μπούρας.

* Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Υποστήριξη: SilkTech