Θεόδωρος Μπέτσος: Ο περιζήτητος φυσικοθεραπευτής στο THE BEST

Παρασκευή, Ιανουάριος 26, 2024 - 12:01πμ
Καταξιωμένος στις μεθόδους της σωματικής αποκατάστασης

Καταξιωμένος στις μεθόδους της σωματικής αποκατάστασης (κούραρε για χρόνια μέχρι και τον super star του μπάσκετ Βασίλη Σπανούλη) δηλώνει παθιασμένος με το αντικείμενό του, αλλά και με τον ρόλο του πατέρα.

Επιπλέον, αντιπροσωπεύει ένα life style - μια κοσμοθεωρία - μια κουλτούρα υγιεινών επιλογών. Η έδρα του ως ειδικού, αλλά και «πάτερ φαμίλια» είναι εκτός κέντρου, μακριά από πολυκοσμία και φασαρία, καθώς αποζητάει την κίνηση και την άθληση από τα νεανικά του χρόνια.

Χωράνε όσα στοχεύεις σαν επαγγελματίας και οικογενειάρχης μέσα στο καθημερινό 24ωρο;

Είναι όλα μετρημένα στο δευτερόλεπτο. Ξυπνάμε και τρώμε πρωινό με τα παιδιά, ώσπου ο μεγαλύτερος να φύγει για το προνήπιο. Από τις 9 π.μ. προσηλώνομαι στη δουλειά. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα η επίτευξη της λειτουργικότητας ενός ασθενούς, το να καταφέρει δηλαδή να πάρει την καθημερινότητά του πίσω, μετά από έναν τραυματισμό, μια επέμβαση, μια πάθηση. Πρόκειται για μια συνεχή πρόκληση στη διαδρομή μου. Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρξει η απόλυτη λύση του προβλήματος, πασχίζω να νιώθει ο άνθρωπος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Όταν έχω ελεύθερα απογεύματα απολαμβάνω το τρέξιμο στην περιοχή του Ρίου. Και έχω μεγάλη χαρά να συναντώ άτομα που «επανήλθαν» και μπορούν πλέον να τρέχουν, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο. Άτομα που έβαλαν δηλαδή σταθερά την άσκηση στη ζωή τους, όπως τους συμβούλευα στη διάρκεια της θεραπείας τους. Θεωρώ πως «χτίσαμε» κάτι μαζί κι αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση. Τα βράδια τρώμε όλοι μαζί οικογενειακώς, συζητάμε, λέμε παραμύθια, ακούμε μουσική. Η τηλεόραση είναι μόνιμα κλειστή, εκτός αν γίνει εξαίρεση για κάποιο παιδικό στο Netflix.

To ευρύτερο κοινό έχει πια εξοικειωθεί με την ειδικότητά σου;

Στις μέρες μας η φυσικοθεραπεία έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες επιστήμες. Όταν ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, η Ελλάδα ήταν πολύ πίσω σε αυτόν τον κλάδο, ούτε μετεκπαιδεύσεις δεν γίνονταν. Τώρα έχει μπει στα σπίτια, υπάρχει ενημέρωση, ξέρουν πως δίνει λύσεις για καλύτερη ποιότητα διαβίωσης. Μας έχει πιστωθεί ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους ταλαιπωρούνται, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και τα συμπτώματά τους.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου στιγμές με τα παιδιά;

Τί διαφορετικό έχουν φέρει στην καθημερινότητά σου; Αποτελεί φοβερή εμπειρία η σχέση με τα παιδιά. Νιώθω να μαθαίνω πιο πολλά εγώ από τους γιους μου, τον Φίλιππο 1,5 ετών και τον Αλέξανδρο 4,5 ετών. Δίνεις και παίρνεις γνώση. Εξαιτίας τους διέγραψα το junk food, μαγειρεύω περισσότερο, μέχρι που πήραμε ειδικό φούρνο για πίτσα, ώστε να τη χαιρόμαστε με φρέσκα υλικά. Εννοείται πως η μπάλα και οι …κωλοτούμπες στο σαλόνι αποτελούν καθεστώς κι ας φωνάζει η μαμά Ευγενία. Οι γιοι μας έχουν γενέθλια την ίδια μέρα και τους λατρεύουμε. Διαβάζω για να ξέρω πώς να τους φερθώ. Και… προσέχουμε να βγάλουμε έξω το βάζο εγκαίρως για να μην σπάσει από τα παιχνίδια μας…

Πού ζει η οικογένεια;

Ζούμε σε ένα σπίτι με κτήμα γιατί αποζητούσαμε την ηρεμία. Έχουμε κήπο με δεντρόσπιτο, κυπαρίσσια, πεύκα. Το περιβάλλον μας είναι σαν μικρό, μυστικό δάσος. Τα παιδιά μας εδώ έμαθαν να χαίρονται το φυσικό στοιχείο. Το σπίτι αυτό δεν μας ανήκει αλλά νιώθουμε πολύ τυχεροί που ζούμε εδώ.

Υποστήριξη: SilkTech