1961: Η ομάδα νέων του ΝΟΠ, κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος

Το 1961, μια σπουδαία γενιά νεαρών αθλητών του ΝΟΠ, που προπονούνταν κυρίως στην θάλασσα για όσο διάστημα τους επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος νέων μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των Πατρινών φιλάθλων.
Ανταπόκριση της αθηναϊκής εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» της 09/08/1961.
«Το πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα έληξε με θριαμβευτήν και τροπαιούχον τον λαοφιλή ΝΟΠ. Ο θρύλος του δημοφιλούς ΝΟΠ ξαναζωντάνευσε και η Πελοποννησιακή πρωτεύουσα πάλλεται από ενθουσιασμό. Το όνειρο των Πατρινών γίνεται πραγματικότητα...»
... Δια να μην μακρηγορούμεν ο ΝΟΠ ήταν σαφώς ανώτερος και απέδειξεν ότι έχει πληθώρα ικανών πολιστών. Φυσικόν επόμενον ήτο η αθόρυβος και η δημιουργική προσπάθεια του λαμπρού προπονητού κ.Τσιετκοβιτς να αποδώσει καρπούς. -/-
Από την ομάδα του ΝΟΠ υπέροχοι όλοι. Οι Κρίκης, Μάζης, Θεοδωρακόπουλος Γ., Βουρνάς, ήταν οι αρχιτέκτονες του θριάμβου...»
Να σημειώσουμε ότι και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80, το πρωτάθλημα εφήβων ή νέων, ήταν η μοναδική ηλικιακή κατηγορία που υπήρχε πέρα από τους άνδρες.
Η ξεχωριστή γενιά των νεαρών αθλητών του ΝΟΠ αποτελούνταν από τους εξής: Παπανικολάου, Μαλεβίτης, Μάζης, Φραγκισκάτος, Καλογερόπουλος, Βουρνάς, Θεοδωρακόπουλος Γ, Θεοδωρακόπουλος Τ., Σαραντόπουλος, Καπετανάκης, Κρίκης, Καμπισόπουλος, Τσάπελος, Μωραϊτης, Ζαχαρόπουλος. Η παρουσία των περισσότερων στον υγρό στίβο, στην κοινωνία της Πάτρας, αλλά και της Ελλάδος, έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα.
Στην φωτογραφία στην θάλασσα από αριστερά με το Κύπελλο Νέων, ο Γιάννης Μάζης (ο πατέρας του Δημήτρη και Νικόλα) ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο Τζίμης Βουρνάς και ο Φραγκισκάτος.

May be an image of 2 people and text that says 'Αύτή είναι ή έφηβική όμάς τού Ν.Ο.Π. πού κατέκτησε πονηγυρικώς τό πρωτάθλημα. Διακρί- νονται έξ άριστερών πρός τά δεξιά πολίσται Παπανικολάου, Μαλεβίτης, Μάζης, προπονη- τής κ. Τσιέτκοδιτς, Φραγκισκάτος, Καλογερόπουλος, Βουρνάς, Θεοδωρακόπουλος καί καθή- μενοι αραντόπουλος, Καπετανάκης, Κρίκης, Καμπισόπουλος. Τσάπαλος.'

May be an image of 2 people and text that says 'ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΙ MAKH ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ TOYPNOYA ΝΕΩΝ ΟΥΩΤΕΡ noлo ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΟΜΑΔΑ‘ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝΤ ΜΕΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ το ΕΦΗΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ Edp N.O.n τά'

Υποστήριξη: SilkTech