Δέκα γκολ ο Λυκούδης και Αρης Ν. - ΝΕΠ 6-17!!

Δευτέρα, Ιανουάριος 15, 2024 - 12:05πμ
Ασυγκράτητη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπύρο Λυκούδη που σημείωσε δέκα τέρματα (έφτασε τα 33 σε 5 ματς!!) η ΝΕ Πατρών πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την Νίκαια και συνέχισε την νικηφόρο πορεία της στην Α2 Ανδρών.

Το σύνολο του Γεράσιμου Λυκούδη επικράτησε με 17-6 του Άρη και έκανε το 5/5 στον Νότιο Όμιλο του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Σπύρος Γαβαλάς και Στέφανος Βουνισέας αφού αμφότεροι είχαν δεχθεί κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με την ΠΕΚΕ Βροντάδου στη Χίο παρέμειναν στην έκτη θέση με τέσσερις βαθμούς.

Άρης Νίκαιας – ΝΕ Πατρών 6-17

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ΝΕ Πατρών άνοιξε το σκορ με εξαιρετική ενέργεια του Σπύρου Λυκούδη από τη θέση 1 σε κόντρα που απέφυγε τον αντίπαλό του, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Φίλιππο Αντίοχο σε παίκτη παραπάνω. Ο Άρης Νίκαιας έχασε ευκαιρία να μειώσει αλλά το σουτ του Ρόνζινο απέκρουσε ο Χρήστος Μαυριόπουλος και διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του. Στο 3:33 ο Χρήστος Μαυριόπουλος νίκησε εκ νέου τον Ρόνζινο στη κόντρα, ενώ το σύνολο του Γεράσιμου Λυκούδη έκανε το 3-0 χάρη σε τέρμα του Χριστόφορου Τρασάϊ στη κόντρα. Στο 2:07 ο Σπύρος Λυκούδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διεύρυνε το προβάδισμα στα τέσσερα (4-0) στο παίκτη παραπάνω από τη θέση 5, ενώ ο Σπύρος Γιαννακόπουλος έκανε το 5-0 για τους Πατρινούς που με την πιεστική τους άμυνα έχουν δυσκολέψει τους γηπεδούχους. Στο 1:06 ο Άγγελος Σοφός μείωσε σε 5-1 για τον Άρη από τα δύο μέτρα αλλά ο Σπύρος Λυκούδης με τρομερή ενέργεια έκανε το 6-1 φτάνοντας τα τρία τέρματα.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πατρινοί συνέχισαν την πιεστική άμυνα που έβαλε δύσκολα στον Άρη που στα εξίμιση λεπτά κέρδισε αποβολή με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο να καλεί τάιμ άουτ προκειμένου να οργανώσει την επίθεση αλλά παρόλα αυτά χάθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεγάλη μέρα βρίσκεται και ο τερματοφύλακας της ΝΕΠ, Χρήστος Μαυριόπουλος που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο 5:04 ο Σπύρος Λυκούδης με το τέταρτο προσωπικό τέρμα ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 7-1 για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 3:39 ο Χριστόφορος Τρασάϊ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμα (8-1) με σουτ από τη περιφέρεια. Στο 2:06 ο Σπύρος Λυκούδης με νέο εξαιρετικό τέρμα από την περιφέρεια έκανε το 9-1 φτάνοντας στα πέντε τέρματα, ενώ στο 1:05 ο Φίλιππος Λεμονής μείωσε σε 9-2 σε κόντρα που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η ΝΕ Πατρών έκανε το 10-2 με το έκτο τέρμα του Σπύρου Λυκούδη στη κόντρα, ενώ ο Αντώνης Δροσόπουλος απέκρουσε το σουτ του Σπύρου Λυκούδη στο παραπάνω, ενώ τεράστια επέμβαση έκανε ο Γαρύφαλλος Δραγώνας που στη συνέχεια της φάσης ο Σπύρος Λυκούδης και πάλι στη κόντρα έκανε το 11-2 και έφτασε στα επτά τέρματα! Στο 3:39 ο Ρόνζινο μείωσε σε 11-3 για τους γηπεδούχους που δυσκολεύονται από την πιεστική άμυνα των Πατριών σε όλο το παιχνίδι σε ένα οκτάλεπτο που σαφώς ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει. Στο 1:27 ο Γαρύφαλλος Δραγώνας απέκρουσε σε κόρνερ το πέναλτι του Δημήτρη Μίχα, ενώ και πάλι ο Σπύρος Λυκούδης με γρήγορο κολύμπι έκανε το 12-3 στη κόντρα πετυχαίνοντας το όγδοο προσωπικό τέρμα, ενώ στα 22 δευτερόλεπτα οι Πατρινοί έφυγαν στη κόντρα και κέρδισαν πέναλτι που αξιοποίησε ο Αλέξανδρος Καλαμάς για το 13-3. Στα 6 δευτερόλεπτα ο Ρόνζινο ευστόχησε στο πέναλτι και μείωσε σε 13-4.

Στη τελευταία περίοδο ο Άρης έχασε πέναλτι με τον Λουκά Ζωγράφο με το σουτ να βρίσκει στο δοκάρι και να αποκρούει ο Γαρύφαλλος Δραγώνας με το σύνολο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου να έχει απωλέσει δύο πέναλτι. Στο 6:13 η ΝΕ Πατρών έκανε το 14-4 με σκόρερ τον Φίλιππο Αντίοχο σε συνθήκες κόντρας, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης με το ένατο τέρμα του ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά πάνω από τα δέκα τέρματα (15-4) σε κόντρα 1vs0. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 16-4 με το τρίτο τέρμα του Τρασάϊ σε νέα κόντρα που εκδήλωσαν, ενώ ο Δημήτρης Μίχας μείωσε σε 16-5 για τον Άρη, ενώ και πάλι ο Σπύρος Λυκούδης που έφτασε στα δέκα τέρματα έκανε το 17-5 σε νέα κόντρα, ενώ ο Ρόνζινο με το τρίτο προσωπικό τέρμα μείωσε σε 17-6. Στα 30 δευτερόλεπτα αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Παναγιώτης Κουρτίδης για χτύπημα στον Αναστάσιο Κωνσταντακόπουλο.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-3, 2-4, 2-4

Άρης Νίκαιας (Δημήτρης Δασκαλόπουλος): Δροσόπουλος, Ζωγράφος, Πούσκαρ, Γούρας, Τετζαλίδης, Στραβάκος, Μίχας 1, Τσαβάρης, Ρόνζινο 3, Σοφός 1, Λαγουδάκος, Κουρτίδης, Ματθαίου, Λεμονής 1, Καλαφάτης

ΝΕ Πατρών (Γεράσιμος Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 10, Μουσάς, Γιαννακόπουλος 1, Τσίπης, Βαλουξής, Τρασάϊ 3, Κωνσταντακόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρράς, Αντίοχος 2, Δελαπόρτας, Δραγώνας, Αβαγιανός, Καλαμάς 1.

*Πηγή: aquafeed24.com

"Παπάδες" έκανε!

Υποστήριξη: SilkTech