Χάλκινη η Εθνική γυναικών, πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι

Κυριακή, Ιανουάριος 14, 2024 - 2:09μμ
3η στην Ευρώπη

Ελληνικός θρίαμβος στο Αϊντχόφεν! Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, επικράτησε της ισχυρής Ιταλίας με 7-6 στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Έτσι εξασφάλισε το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και 13ο συνολικά, με το χάλκινο που πήρε.

Παράλληλα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Πρώτη φορά μετά το 2008 και τρίτη στην ιστορία μας.

Η Εθνική μας ήταν αποφασιστική και άκρως προσηλωμένη στις ανάγκες του αγώνα. Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος... τσάκιζε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 4-1. Το σκορ πήγε στο 5-2, με την Ιταλία να αντεπιτίθεται μειώνοντας σε 5-4, πριν γίνει το 6-4 απ' την Εθνική μας.

Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 6-6, με την Ελευθεριάδου να σκοράρει για το 7-6. Γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» καθώς οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της εκπληκτικής άμυνας της Ελλάδας στην τελική ευθεία του μικρού τελικού!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Νίνου (π.π.), 2-0 Μαργ. Πλευρίτου (φουνταριστός), 2-1 Πικότσι (π.π.), 3-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-1 Ξενάκη (π.π.), 4-2 Μπιανκόνι (π.π.), 5-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 5-3 Γκαλάρντι (φουνταριστός), 5-4 Μπιανκόνι (περιφέρεια), 6-4 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 6-5 Βιακάβα (π.π.), 6-6 Αβένιο (πέναλτι), 7-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια).
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου
ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν και πάλι η Σοφία Τορνάρου και η Στεφανία Σάντα.

Αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό (στον οποίο η οικοδέσποινα Ολλανδία επικράτησε της Ισπανίας 8-7) έγινε η απονομή των μεταλλίων, καθώς και του εισιτηρίου στις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

"Έσπασε" on air η Αλεξία Καμμένου: "Όταν αμφισβητούνται οι παίκτριες, όλο αυτό είναι για πάρτη τους"
Λίγα λεπτά μετά από τη λήξη του μικρού τελικού με την Ιταλία, η Αλεξία Καμμένου κλήθηκε να μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ για το flash interview.
Με λόγια καρδιάς, με λόγια ψυχής, δεν άντεξε, έσπασε και δάκρυσε on air, εξηγώντας την αιτία της συναισθηματικής φόρτισης.
Αναλυτικά όσα είπε: "Είναι μια ιστορική στιγμή,. Παλέψαμε σαν Ελληνίδες, δώσαμε την ψυχή μας. Ξορκίζουμε 16 χρόνια. Μεγάλη υπόθεση αυτή, μεγάλη ευθύνη, που σηκώσαμε όλοι όσοι πιστέψαμε σε αυτό. Οι προπονητές κι οι παράγοντες είναι για να αμφισβητούνται, αλλά όταν αυτό γίνεται με αθλήτριες κι έρχεται τέτοια απάντηση, είναι όλη για πάρτη τους. Αυτή η ομάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα, γιατί έφυγε όλο αυτό από πάνω τους. Πρωταγωνίστριες είναι οι παίκτριες. Είναι αυτά που έχω μέσα από την ψυχή μου. Για μένα οι αθλήτριες είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα, είναι η ζωή μου όλη. Να πω κάτι προσωπικό επί τη ευκαιρία. Είχα την τιμή να είμαι από τη σύσταση της Εθνικής Γυναικών και με αξιώνει ο Θεός να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκαν οι πολίστριες της Εθνικής Γυναικών την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πόλο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υποστήριξη: SilkTech