Ο Ολυμπιακός μήνυσε (και) διαιτητή από την Αχαΐα

Τετάρτη, Ιανουάριος 10, 2024 - 5:41μμ
Συνέντευξη Τύπου του Κούγια

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Αλέξης Κούγιας, παραχώρησε την Τετάρτη (10/1) συνέντευξη Τύπου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Αλέξης Κούγιας ενημέρωσε πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατέθεσε μήνυση σε βάρος των Μπαλτάκου, Μάνταλου και των πέντε διαιτητών για σύσταση συμμορίας.

"Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α' βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί" ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε επίσης σε 19 διαιτητικά λάθη, τα οποία καταγγέλλει ο Ολυμπιακός πως έγιναν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ: "Τα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού είναι 19, εκ των οποίων τα 17 στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι αυτός ο εισαγγελέας που θα με έστελνε η ΑΕΚ ακούει αυτή την εκπομπή. Πρέπει να παρέμβει".

"Έχω σιχαθεί τους συναδέλφους σας που για ένα 50αρικο και 100αρικο προσπαθούν να ακυρώσουν την προσωπικότητά του. Η σπέκουλα ότι είμαι Παναθηναϊκός, να πρέπει να πάρει την πραγματική της μορφή. Βεβαίως είμαι Παναθηναϊκός, μέχρι που φτιάξαμε τον Ηρακλή που καμάρωνε όλη η Ελλάδα.

Η σχέση μου με τον Παναθηναϊκό σταμάτησε όταν κάποτε ο Δέδες προσπάθησε να αναβάλει το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που θα έκρινε το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος τις εκλογές. Τότε ο Ολυμπιακός είχε Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο και Σάβιτσεφ. Των οποίων εγώ ήμουν δικηγόρος. Έκανα πρόταση μομφής τότε ως αναπληρωτής πρόεδρος του Ηρακλή" ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην πορεία του στο ποδόσφαιρο: "2003-2009, ΠΑΣ Γιάννινα. χρέη 14 εκατ. ευρώ, κατηγορία ερασιτεχνική. Ποιος την ξεχρέωσε; Παναχαϊκή 2009-15, 3 εκατ. χρέη από τον Μακρή, 5 χρόνια στη Γ' εθνική, ποιος την έφτασε στα πρόθυρα της Α' Εθνικής;

Πάμε στην ΑΕΛ. Ναι ή όχι ο Διακοφώης με τον Γιαρέμη και τον Φέρρη ανακάλεσαν τα δελτία της ΑΕΛ μισή ώρα πριν από το παιχνίδι με τη Λαμία, στο πιο κρίσιμό ματς του πρωταθλήματος. 40 παιχνίδια της ΑΕΛ με τους ανταγωνιστές της, Λαμία και Παναιτωλικό τα έπαιξαν δύο διαιτητές, Παπαδόπουλος και Ζαχαριάδης. Να βλέπουμε τι κάνει η εγκληματική οργάνωση. 2002 εγώ κατήγγειλα την εγκληματική οργάνωση, αρμόδιος υπουργός τότε Φλωρίδης, υπουργός προστασίας πολίτη Χρυσοχοΐδης. Όταν τελειώσει η σημερινή συνέντευξη θα πρέπει να ασχοληθούν 10 εισαγγελείς".

Συνέχισε αναφέροντας: "Κατήγγειλα τα πάντα τότε, ο Κούγιας τα ξέρει όλα, γιατί τα έχω ζήσει όλα. Ξέρετε πόσα πρόστιμα πλήρωσα για τις καταγγελίες που επαληθεύτηκαν στο koriopolis. Δεν είχα κάνει καταγγελία στον Μαρινάκη, εμένα με ένοιαζε ο Τσακογιάννης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Δεν έχω καταγγείλει ποτέ τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ψάξε τι κάνει ο Γιαννάκης, το καλό παιδί. Από αυτό το τηλέφωνο βρήκαν τον Τσακογιάννη και τους άλλους 90.

Αυτός είναι κοντά στην ΑΕΚ. Αυτός πηγαίνει με τον Δανιήλ και τον Ντάσιο και πηγαίνουν στις ΕΠΣ και εκλέγουν την ΕΠΟ. Ο Μεϊντάνας δείτε από ποια οργάνωση είναι, κολλητός του είναι. Πόσες φορές ο Μπαλτάκος έχει αλλάξει τον διαιτητή, η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη σε σχέση με την ΕΠΟ. Γι' αυτό είναι ο Κούγιας εδώ. 1000 ποδοσφαιριστές έχω πληρώσει, ούτε μία ομάδα μου δεν υποβιβάστηκε. Όμως, να μην κοιμάται κανείς ήσυχος, οι εισαγγελείς θα ψάχνουν ποιοι μένανε σε ξενοδοχεία, στις εκλογές των Ενώσεων".

"Ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθούν αυτοί που είχαν στήσει το παιχνίδι. Όταν θες να καθαρίσεις το πρωτάθλημα, θα πρέπει πρώτα να έχεις την καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει 47 Πρωταθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει δώσει πάνω από 150 εκατ. στον Ολυμπιακό. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες το τι θα γίνει.

Όταν θες να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την πιο καλή ομάδα. Έχουν πιάσει κοροϊδο τον Αλαφούζο. Του δίνουν κανένα πέναλτι - μαϊμού. Εάν μιλήσω για τον Ρέμο και πώς τον έχει ευεργετήσει ο Μαρινάκης. Για τον Καρυπίδη. Είχε το θράσος να εμφανίζεται ως πρόεδρος στη Λίγκα με τα ξυρισμένα πόδια.

Ασχολείται κανείς με την εγκληματική οργάνωση; Δημήτρης Μελισσανίδης. Εξωδιοκητικός παράγοντας του Ιωνικού. Ο Μιχάλης Σπανός, ένας φανταστικός άνθρωπος, είχε τον Μελισσανίδη για τα θελήματα. Είχε κάνει δωροδοκίες σε παίκτες του Ολυμπιακού Λιοσίων.

Αυτά που έγιναν το 2014 ήταν πριν τις επαφές μου με τον κ. Μαρινάκη και τη σχέση μου με τον κ. Κουρτάκη. Μετά Σωμαρακάκης. Τι συνέβη με Κύρκο και ποιοι πυροβόλησαν για να σκοτώσουν τον Λίβα που ήταν τότε δικηγόρος του Ολυμπιακού; Ασχολήθηκε κανείς; Δεν ξέρω, πρέπει να το βρει η δικαιοσύνη. Οι ενδείξεις όμως...

Super League 2019. Κάκος με ντου στα αποδυτήρια στο ΑΕΚ - Ατρόμητος. Το έψαξε κανείς; Ποιοι πήγαν στα αποδυτήρια;

Super League 2020, ΑΕΚ - Άρης. Επίθεση με στραγγαλισμό γεννητικών οργάνων σε ξένο διαιτητή, πρέπει να είσαι μάστορας. Την ίδια χρονιά το ξύλο της αρκούδας ο Καρυπίδης. Που δεν έκανε καν μήνυση. Κυκλοφορεί με δέκα μπράβους, αλλά όταν αποκάλυψα τον ρόλο του στην Σούπερ Λιγκ με περίμενε σ' ένα βενζινάδικο.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, θυμάστε τι έγινε με τους διαιτητές, νομίζει ο κ. Αλαφούζος ότι δεν θα γίνει ό,τι συνέβη πέρσι. Έχει μπερδέψει το ποδόσφαιρο, με τα τούρκικα σίριαλ και τις επιχειρήσεις. Εάν δεν έχεις τη δυνατότητα να καταλάβεις ότι σε πιάνουν κορόιδο, και εκατομμύρια οπαδών τους νοιάζει να καταγγέλλεις στον εισαγγελέα αυτά που κάνουν εις βάρος της ομάδας σου. Όχι, να συνασπίζεσαι μαζί τους για να φάτε τον Μαρινάκη".

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: Θα τους κλείσω φυλακή, όπως έκανα και τους προηγούμενοις. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και χαίρομαι που ο Μαρινάκης το θέλει καθαρό.

Στη συνέχεια μίλησε για την Κυβέρνηση: "Βγήκε αυτό το εξαιρετικό παιδί, ο Παύλος Μαρινάκης, όμως κατεξευτέλισε και τον πρωθυπουργό. Ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πλήξει το αυτοδιοίκητο. Ποιος έφερε τον Τσέφεριν και την Ολιστική μελέτη. Ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δεν είναι παρέμβαση; Η Κυβέρνηση έκλεισε τα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες, είναι η ψυχοθεραπεία σε φτωχές οικογένειες, η ψυχική θεραπεία ανάμεσα σε ελίτ επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Θυμηθείτε τι σημαίνει το ποδόσφαιρο. Πώς τολμάει να το πει αυτό ο κ. Παύλος Μαρινάκης, τον οποίο εκτιμώ. Όμως, ο Ολυμπιακός τις επόμενες μέρες δι' εμού θα επισκεφθούμε τους πολιτικούς αρχηγούς. Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη. Θα τους ενημερώσουμε έναν προς έναν. Τι γίνεται με στοιχηματισμούς στη Β' και Γ' Εθνική. Είναι όλα στημένα. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των μελών της ΚΕΔ από το 2014 και μετά, να αρθεί το απόρρητο επικοινωνιών. Να διαπιστωθεί ποιες κλήσεις έγιναν με τους πέντε διαιτητές, ποιοι επικοινώνησαν με ποιους. Πρέπει να ασχοληθώ".

Επιπλέον για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων ανέφερε: "Στημένα. Στην πρεμιέρα μου στην παρουσία μου στη λίγκα, ρώτησα τι έχουμε κάνει με τα στημένα. Τι έχει συμβεί από τον Αύγουστο έως τώρα, πού βρίσκεται η δικογραφία. Η καθυστέρηση για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, είχε σχέση με την αλλαγή ποινολογίου από τον Μπαλτάκο".

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στις εκλογές της Super League 2: "Πριν από λίγες μέρες μου ήρθε φάκελος, με ένα χαρτί και το πώς θα είναι σημαδεμένα τα ψηφοδέλτια που θα ψηφίσουν στην λίγκα".

Για τον Γρηγόρη Δημητριάδη τόνισε μεταξύ άλλων: Να δούμε γιατί ο Ολυμπιακός στρέφεται κατά του Δημητριάδη. Το θέμα της εξυγίανσης ήταν κορυφαίο στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας όταν ανέλαβε, και το είχε αναλάβει ο Δημητριάδης. Υπονόμευσε τις προσπάθειες τις Κυβέρνησης αλλά υπέθαλψε και συγκεκριμένα πράγματα.

Κάθε αλλαγή που ήθελε να περάσει ο Αυγενάκης μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού έβρισκε αντίσταση στον Δημητριάδη. Σταμάτησε την Ολιστική Μελέτη. Που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Και τώρα αυτός ο άνθρωπος το παίζει Ολυμπιακάρας. Με μία συνοδεία τουλάχιστον 10 μπράβων του Ολυμπιακού πηγαίνει στο μπάσκετ και φωτογραφίζεται. Περιμένω από τα υπέροχα παιδιά του μπάσκετ του Ολυμπιακού τι είναι αυτοί οι 15; Αστυνομικοί; Και πώς μπαίνουν στο ΣΕΦ;".

Στο τέλος απάντησε και σε κάποιες ερωτήσεις που αφορούν στο τι έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά στις καταγγελίες, όπως και για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων.

Υποστήριξη: SilkTech