Φοίνικες Γλυφάδας: Με επιτυχία τo Xριστουγεννιάτικο τουρνουά πινγκ πονγκ

Τρίτη, Ιανουάριος 9, 2024 - 4:00μμ
Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Φοινίκων Νίκος Φιλιππακόπουλος μετά το τέλος του τουρνουά

Στα πλαίσια της διάδοσης του αθλήματος της Επιτραπέζιες Αντισφαίρισης ο αθλητικός σύλλογος «ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» Πατρών, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ» για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου.
Η διοργάνωση του «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΙΝΓΚ – ΠΟΝΓΚ» έγινε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στο προπονητήριο των «ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» Πατρών στο ΠΕΑΚ Δ. Τόφαλος με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το Ολυμπιακό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης παιδιά με καθόλου ή ελάχιστη προπονητική εμπειρία και παράλληλα να ενεργοποιηθεί η σύνδεση των σχολείων με το Πινγκ – Πονγκ.
Ελαβαν μέρος περισσότερα από 30 παιδιά – μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Πάτρας, αρχάριοι και αρχάριες, χωρίς ή με μικρή προπονητική εμπειρία.
Για τέσσερις περίπου ώρες τα παιδιά έπαιξαν, αγωνίστηκαν, πήραν πληροφορίες για το άθλημα και αντάλλαξαν μπαλιές με κορυφαίους αθλητές του συλλόγου.
Επειδή οι αγώνες δεν είχαν ως κύριο σκοπό τον ανταγωνισμό οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα ονόματα των παιδιών που διακρίθηκαν και μπήκαν στις τελικές τετράδες αρχίζοντας από τις μικρότερες ηλικίες με την ευχή να αποτελέσουν το μέλλον του Πατραϊκού πινγκ – πονγκ τα επόμενα χρόνια.
Στην κατηγορία του Δημοτικού
ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ , ΔΟΥΔΑΛΗΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
και στην κατηγορία Γυμνασίου κατά σειρά διάκρισης η τετράδα
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΙΕΡΡΟΥ ΑΛΙΚΗ, ΚΙΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
Ο πρόεδρος των Φοινίκων Νίκος Φιλιππακόπουλος μετά το τέλος της διοργάνωσης δήλωσε:
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί στο τουρνουά που διοργανώσαμε συμμετείχαν, παρά τις απουσίες λόγω των εορταστικών ημερών, περισσότερα από 30 παιδιά, που πολλά από αυτά δεν έχουν σχέση με αθλητικούς συλλόγους Πινγκ – Πονγκ και δεν είναι ενεργοί αθλητές.
Η διοργάνωση μας είχε σαν σκοπό να έρθουν σε επαφή με το άθλημα μας παιδιά με καθόλου ή ελάχιστη προπονητική εμπειρία και παράλληλα να ενεργοποιηθεί η σύνδεση των σχολείων με το Πινγκ – Πονγκ, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής.
Επιβράβευση μας, σαν διοργανωτές, τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετείχαν και ιδιαίτερα από αυτά που είχαν μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το άθλημα.
Τελειώνοντας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συνεργασία τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων 16ο Δημοτικό, 49ο Δημοτικό, 50ο Δημοτικό, 13ο Γυμνάσιο, 21ο Γυμνάσιο, την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ και την γενική γραμματέα της ένωσης κα ΔΩΡΑ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗ, την ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΟΕΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, τον ακούραστο πρόεδρο της κο ΤΑΚΗ ΤΖΟΒΟΛΟ, τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, την Τεχνική Σύμβουλο της ΕΦΟΕΠΑ κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΥ, τον ομοσπονδιακό προπονητή κο ΣΩΤΗΡΗ ΖΗΚΟ και τους αθλητές της ομάδας μας που βοήθησαν στη διαιτησία.
Από τη διοργάνωση, που είναι η πρώτη στην περιοχή μας μετά από πολλά χρόνια, που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας, κυρίως μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, αποκτήσαμε και εμείς τη γνώση και την εμπειρία και για άλλες τέτοιες αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Επειδή έχει ανακοινωθεί επίσημα η σύντομη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με τις άδειες του γηπέδου Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, αισιοδοξούμε ότι η επόμενη διοργάνωση μας θα γίνει σύντομα και μάλιστα στον ευρύχωρο αγωνιστικό χώρο του υπογείου, που ήταν για χρόνια η αγωνιστική και προπονητική έδρα μας, ώστε πλέον να έχουμε και ιδανικότερες συνθήκες άθλησης και παρακολούθησης των αγώνων
Επίσης προσκαλούμε τα παιδιά που συμμετείχαν και δεν είναι βεβαία ενεργοί αθλητές άλλων συλλόγων, να έρθουν για δωρεάν προπονήσεις μέχρι τέλους Ιανουαρίου, Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 - 19:30( ΠΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, αίθουσα Ε.Α.Λ. «Φοίνικες Γλυφάδας» Πατρών). - Πανεπιστημίου 480 – Μποζαΐτικα)"

Υποστήριξη: SilkTech