Ντένια Κουρέτα: Καλύτερη νέα παίκτρια

Τετάρτη, Ιανουάριος 3, 2024 - 1:00μμ

Καλύτερη νέα παίκτρια, για το 2023, αναδείχθηκε η Πατρινή πολίστρια Ντένια Κουρέτα.

Σε δηλώσεις στο εορταστικό περιοδικό της ΚΟΕ, ανέφερε σχετικά: "Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρώην ομάδα μου την ΝΕΠ όπου μέσα από αυτή κλήθηκα στην Εθνική, ωρίμασα και εξελίχθηκα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ΝΕΠ που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και τις προπονήτριές μου στις εθνικές ομάδες για την συμπαράσταση τους, την ομάδα μου, τον Α.Ν.Ο Γλυφάδας, που μου δίνει την δυνατότητα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να εξελίσσομαι καθημερινά. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω τις συναθλήτριές μου τόσο στις εθνικές ομάδες όσο και σε αυτές στην Πάτρα και στην Αθήνα. Όλες οι διακρίσεις έρχονται μέσα από την ομάδα, τους αγώνες και τις εμφανίσεις που έχουμε όλες μαζί και χωρίς την συμβολή τους δεν θα είχαν επιτευχθεί αυτές οι επιτυχίες. Η καθεμία ξεχωριστά έχει βάλει το δικό της λιθαράκι στην διαμόρφωσή μου ως παίκτρια αλλά και ως χαρακτήρας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τους δικούς μου ανθρώπους οι οποίοι είναι δίπλα μου σε κάθε δυσκολία, με στηρίζουν από την πρώτη μέρα και μου δίνουν καθημερινά δύναμη και κουράγιο για να συνεχίζω.

Οποιαδήποτε στιγμή φοράω το σκουφάκι με το εθνόσημο και καλούμαι να εκπροσωπήσω την χώρα μου ακούγοντας τον εθνικό ύμνο, αυτό από μόνο του είναι ανατριχίλα και η καλύτερη τιμή για έναν αθλητή, έτσι θα έλεγα πως είναι η κορυφαία στιγμή που μένει πάντα αξέχαστη. Από εκεί και πέρα, μέσα στο 2023, ξεχωρίζω την παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των νέων γυναικών, όπου δεν είχαμε την αναμενόμενη επιτυχία, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο beach water polo στην Αίγυπτο και τέλος την μεταγραφή μου στην Γλυφάδα, η οποία ήταν κάτι πρωτόγνωρο και σημαντικό για εμένα.

Όσο για το νέο έτος, αυτό που προέχει είναι να έχουμε όλοι υγεία, να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας μου που είναι η έξοδος στην Ευρώπη και ότι καλύτερο προκύψει. Και βέβαια αφήνω για το τέλος το πιο σημαντικό. Να έχουμε καλά αποτελέσματα τόσο στο ευρωπαϊκό στην Ολλανδία όσο και στο παγκόσμιο στην Ντόχα, που αυτό σημαίνει να πάρουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Το κυριότερο είναι να έχουμε όλοι υγεία γιατί αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην καθημερινότητα μας και στην ζωή μας. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη, φροντίδα, σεβασμός, χαμόγελο, ειλικρίνεια και να είμαστε άνθρωποι πιο αληθινοί. Άφησα για το τέλος κάτι το οποίο ίσως είναι η ευχή όλων των ανθρώπων του αθλητισμού, να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας στους αθλητικούς χώρους, διότι είναι ό,τι πιο οδυνηρό να χάνονται ανθρώπινες ζωές στα γήπεδα, που για όλο τον κόσμο είναι χώροι πολιτισμού και διασκέδασης.

Θα ήθελα να ευχηθώ αγωνιστικές επιτυχίες για όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, περισσότερες πισίνες για προπόνηση και προετοιμασία με ιδανικές συνθήκες για όλους και βέβαια πολλά μετάλλια και διακρίσεις στο ραντεβού του καλοκαιριού που είναι οι ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Επίσης, για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να κατακτήσουν όλες τις ευρωπαϊκές κορυφές.

Ανέφερα πιο πάνω την έλλειψη κολυμβητηρίων. Θα ήθελα σαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας ένα αθλητικό κέντρο το οποίο να μπορεί να στεγάσει όλες τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για να μπορούμε να προετοιμαζόμαστε χωρίς προβλήματα. Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ την εξάλειψη της εμφύλιας βίας κατά των γυναικών. Μια μάστιγα η οποία ταλανίζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο."

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech