Οι κορυφαίες στιγμές του πατραϊκού Αθλητισμού το 2023

Δευτέρα, Ιανουάριος 1, 2024 - 12:02πμ
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Σωτήρης Μιχόπουλος

Με την ελπίδα το 2024 να φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στον πατραϊκό Αθλητισμό αποχαιρετούμε τη χρονιά που φεύγει.

Μια χρονιά στην οποία δεν έλειψαν οι επιτυχίες, όμως υπήρχαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα.

Κακά τα ψέματα, όσο η Παναχαϊκή, το κορυφαίο brand name βολοδέρνει στην αφάνεια και ανυποληψία των εσχατιών της Β' Εθνικής, ο αθλητισμός της Πάτρας δεν μπορεί να καμώνεται για το υψηλό του επίπεδο.

Πάλι καλά που -στα ομαδικά- αθλήματα υπάρχει ο Προμηθέας, σταθερά εδώ και χροιά σε τροχιά υψηλών διακρίσεων. Η Πατρινή ομάδα παραμένει ότι καλύτερο διαθέτουμε, και μάλιστα τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Απόλλων είναι αλήθεια, πάλεψε πέρυσι για την παραμονή και δίνει ακόμα πιο δύσκολη μάχη φέτος στην Α1...

Το βόλεϊ εδώ και πολύ καιρό είναι εκτός εθνικών κατηγοριών, μόνο σε ατομικό επίπεδο, παίκτες όπως οι Ράπτης, Λινάρδος κ.ά. σώζουν τα προσχήματα.

Υπόθεση ενός είναι (εδώ και χρόνια) το χάντμπολ, ευτυχώς που στο πόλο είδαμε χαρά μετά από χρόνια.

Ο ΝΟΠ ανέβηκε στην Α1, όχι απλά για να ανέβει, αλλά κάνοντας μετά από πολύ καιρό αξιοπρεπέστατη πορεία. Στα συν το ότι μια δεκαπεντάδα και πλέον νεαρών πατρινών, αγοριών και κοριτσιών από ΝΟΠ - ΝΕΠ (αλλά και συλλόγων της Αθήνας) στελεχώνουν τις εθνικές μας ομάδες.

Στα ατομικά αθλήματα κυριάρχησαν και πάλι οι επιτυχίες στον στίβο.

Αυξημένη η συγκομιδή μεταλλίων, τα ρεκόρ, αλλά και οι διεθνείς επιτυχίες.

Tην ίδια ώρα στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου παρέμενε στον αφρό και είναι ήδη σε τροχιά για 4η Ολυμπιάδα της! Συνέχισε και το 2023 κατακτώντας μετάλλια και κάνοντας πανελλήνια ρεκόρ! Στα συν νέα ταλέντα, όπως η Τάτσιου και ο Κουρής που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο!

Πρέσβης του πατραϊκού αθλητισμού, και το 2023, ήταν ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Νίκος Ηλιόπουλος, παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν ήταν ο μόνος, φέτος θαυμάσαμε και την Αθανασία Μεσίρη, αλλά και τον Στέφανο Κακογιάννη.

Κορυφαίες στιγμές, όμως, ζήσαμε στην πυγμαχία, όπου η Πάτρα το 2023 πανηγύρισε πέντε μετάλλια με τις Μαρία Γεωργοπούλου (Παναχαϊκή) ασημένιο στο παγκόσμιο κορασίδων, Ουρανία Κάντζαρη (Μίλων) χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κορασίδων, Αντωνία Γιαννακοπούλου (Παναχαϊκή) χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό νέων, Αγγελική Σδούγα (ΠΥΓΜΗ) πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ευρωπαϊκό παγκορασίδων το 2023, Γιώργος Πλέας (Παναχαϊκή) Χρυσός Βαλκανιονίκης ανδρών.

Κορωνίδα όλων όμως ήταν το χρυσό μετάλλιο του Σωτήρη Μιχόπουλου της Έκρηξης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών! Ο Μιχόπουλος έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, μετά το χάλκινο που είχε πάρει στο Ευρωπαϊκό παίδων το 2017 στη Βουδαπέστη! Ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή για τον πατραϊκό αθλητισμό.

Σε υψηλό επίπεδο κυμάνθηκαν και οι αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών (Καλογερόπουλος, Βουκελάτος, Πολυδερόπουλος).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech