Προμηθέας: Ζητά από την ΕΡΤ αξιολόγηση της μετάδοσης στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ

Δευτέρα, Δεκέμβριος 4, 2023 - 10:00πμ
Tο παιχνίδι όπως φαίνεται έχει και... τρίτο ημίχρονο

Σε ανακοίνωση με αποδέκτη την ΕΡΤ προχώρησε ο Προμηθέας, που ζητά την αξιολόγηση της μετάδοσης της αναμέτρησης των Πατρινών με την ΑΕΚ.
Ο Προμηθέας επικράτησε σε ένα εντυπωσιακό από άποψης θεάματος ματς της ΑΕΚ, για την 9η αγωνιστική της Basket League στην Πάτρα. Ωστόσο το παιχνίδι όπως φαίνεται έχει και... τρίτο ημίχρονο, με τους Πατρινούς να βγάζουν ανακοίνωση και να σχολιάζουν τη μετάδοση της αναμέτρησης από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση του Προμηθέα
«Όλη η "μπασκετική" Ελλάδα έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς μετάδοσης αθλητικού αγώνα μπάσκετ, αυτόν μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. Ήταν πραγματικά απίστευτη η μεροληπτική μετάδοση του δημοσιογράφου της Δημόσιας Tηλεόρασης κατά της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ή αν προτιμάτε υπέρ της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON.
Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις. Αυτό αντιβαίνει ευθέως τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας. Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να αξιολογήσει τη μετάδοση της αναμέτρησης Προμηθέας Πάτρας- ΑΕΚ BETSSON που προβλήθηκε σε πανελλήνια μετάδοση από την ΕΡΤ3 στις 2 Δεκεμβρίου (20:15) και να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να κρατηθεί υψηλά το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Επίσης ζητούμε από τα αρμόδια εμπλεκόμενα όργανα και φορείς να λάβουν θέση και να προασπίσουν το αμερόληπτο της μετάδοσης των αγώνων του ΕΣΑΚΕ. Ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με ένα περιστατικό σαν και αυτό και η ΕΡΤ θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα μέλη της Stoiximan Basket League».

Υποστήριξη: SilkTech