Παναχαϊκή: Τεχνικό δίδυμο για την Κ19

Παρασκευή, Δεκέμβριος 1, 2023 - 10:00πμ
Ποιοι είναι οι προπονητές που έχουν στα χέρια τους το «αύριο» του συλλόγου;

Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Παναχαϊκή το τεχνικό δίδυμο που θα καθοδηγήσει την ομάδα της Κ19 για το εν λόγω πρωτάθλημα της Super League 2.
Η ανακοίνωση:
«Ο Χάρης Ράντος και ο συνεργάτης του Νίκος Κατσαρέλης είναι οι προπονητές που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του τμήματος Κ19 της ΠΑΕ Παναχαϊκής. Ένα τμήμα που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2 το οποίο θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.

* Στον αγώνα της Κυριακής, για μια ακόμη φορά σε εκτός έδρας αγώνα, η Παναχαϊκή δεν θα είναι μόνη της. Στις εξέδρες του γηπέδου της Καλαμάτας θα βρεθούν αρκετοί φίλοι της προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Τάτση για ένα θετικό αποτέλεσμα.

* Η τελευταία προπόνηση της Παναχαϊκής ενόψει του αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου) στο γήπεδο της Αγυιάς. Πριν την έναρξη της προπόνησης (10.00-10.30) θα εκφραστεί στους δημοσιογράφους ο προπονητής Γιάννης Τάτσης. Στον κυριακάτικο αγώνα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Μούλντερ και Κούτσιας. Αντίθετα είναι ευχάριστα τα νέα για τον Νίκο Μασούρα που θα ακολουθήσει την αποστολή στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Σημειώνεται ότι η Παναχαϊκή έχει 4 βαθμούς με 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 9 παιχνίδια.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Παναχαϊκής και θα διαθέσει εισιτήρια για τους φίλους των φιλοξενούμενων που θα ταξιδέψουν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Οι φίλοι της Παναχαϊκής θα δουν την συνάντηση από την θύρα 3 του γηπέδου στο παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το μεσημέρι (15.00). Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€. Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνει επί της οδού Κρήτης. Εκεί θα μπορέσουν να αγοράσουν τα εισιτήρια και να οδηγηθούν στην θύρα 3. Ο αγώνας Καλαμάτας - Παναχαϊκής διεξάγεται στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ποιοι είναι οι προπονητές που έχουν στα χέρια τους το «αύριο» του συλλόγου; Ποιο είναι το βιογραφικό τους;

Ο Χάρης Ράντος είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A. Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο Ποδόσφαιρο.
Έχει εργαστεί σε Δόξα Παραλίας, Νίκη Προαστίου, Αετό Πατρών, Τσιλιβή, Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, στις Ακαδημίες της Παναχαϊκής και στις ακαδημίες του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ πέρσυ ήταν προπονητής στις ομάδες υποδομών της Παναχαϊκής.
Έχει αγωνιστεί στη Παναχαϊκή από το 2002 έως το 2006 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Αθλητική Διοίκηση.

Ο Νίκος Κατσαρέλης έχει καταγωγή από την Πάτρα και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2008 έως και σήμερα έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σε θέματα ανάπτυξης φυσικών ικανοτήτων, πρόληψης τραυματισμών και προπονητικής. Από το 2018 έως και σήμερα υπήρξε εισηγητής σε σεμινάρια ποδοσφαίρου με αντικείμενο τον σχεδιασμό προγραμμάτων βελτίωσης της φυσικής κατάστασης σε αθλητές και την αξιολόγηση αθλητών.
Έχει εργαστεί στον Διαγόρα Βραχνέικων, Παναχαϊκή Κ19 και στον Κεραυνό. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Αθλητικών επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών».

Το επόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει το πρωτάθλημα της Super League 2 για την κατηγορία Κ-19. Θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και η Παναχαϊκή συμμετέχει στον Γ όμιλο μαζί με τον Διαγόρα, την Καλαμάτα, την Ηλιούπολη και τον Τηλυκράτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Διαγόρας – Καλαμάτα
Ηλιούπολη – Παναχαϊκή
ΡΕΠΟ: Τηλυκράτης
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα – Ηλιούπολη
Παναχαϊκή – Τηλυκράτης
ΡΕΠΟ: Διαγόρας
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηλιούπολη – Διαγόρας
Τηλυκράτης – Καλαμάτα
ΡΕΠΟ: Παναχαϊκή
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Διαγόρας – Τηλυκράτης
Καλαμάτα – Παναχαϊκή
ΡΕΠΟ: Ηλιούπολη
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναχαϊκή – Διαγόρας
Τηλυκράτης – Ηλιούπολη
ΡΕΠΟ: Καλαμάτα
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα – Διαγόρας
Παναχαϊκή – Ηλιούπολη
ΡΕΠΟ: Τηλυκράτης
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηλιούπολη – Καλαμάτα
Τηλυκράτης – Παναχαϊκή
ΡΕΠΟ: Διαγόρας
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Διαγόρας – Ηλιούπολη
Καλαμάτα – Τηλυκράτης
ΡΕΠΟ: Παναχαϊκή
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τηλυκράτης – Διαγόρας
Παναχαϊκή – Καλαμάτα
ΡΕΠΟ: Ηλιούπολη
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Διαγόρας – Παναχαϊκή
Ηλιούπολη – Τηλυκράτης
ΡΕΠΟ: Καλαμάτα
Προπονητής του τμήματος είναι ο Χάρης Ράντος που εκφράσθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου και τόνισε:
"Ο κύριος στόχος της λειτουργίας της ομάδας είναι η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών σε όλες τις παραμέτρους ώστε να ανταποκριθούν στη προπονητική διαδικασία της ανδρικής ομάδας. Από εκεί και πέρα ο προπονητής της ομάδας θα κρίνει αν μπορεί κάποιος να πάρει θέση στο ρόστερ.
Αγωνιστικός στόχος της φετινής ομάδας είναι η πρώτη θέση στον όμιλο και η πρόκριση στη τελική τετράδα. Θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε καθώς υπάρχει η χημεία και η εμπειρία από τη περσινή χρονιά.
Ωστόσο, εδώ θα ήθελα να αναφερώ πως ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν είναι ο ενδεδειγμένος για ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και πιστεύω πως έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Η Παναχαϊκή μετέχει στο πρωτάθλημα της Super league 1 στην κατηγορία Κ15, δηλαδή παιδιών που γεννήθηκαν το 2009 και το 2010. Αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 11.30 στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα, η ομάδα του Δημήτρη Κατριμπούζα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΑΕΚ.
Μιλώντας για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος και τους στόχους του ίδιου αλλά και του συνόλου, ο Δημήτρης Κατριμπούζας (φωτογραφία ανάρτησης) μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.
Προσωπικός μου στόχος:
«Η πιο αξιόπιστη επένδυση είναι οι αθλητές μας, οι αυριανοί πρωταθλητές της ζωής και του αθλητισμού. Είναι αυτά τα παιδιά που βρίσκονται δίπλα μας και ανάμεσά μας και που θα πρέπει να περάσουμε στο DNA τους την πίστη, την αφοσίωση, την εκπαίδευση, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την νίκη και το ευ αγωνίζεσθαι.
Δουλεύω με γνώση και ένταση με τις αναπτυξιακές ηλικίες, με στόχο οι αθλητές μας να αποκτήσουν α. τις κατάλληλες δεξιότητες για να προσεγγίσουν τους στόχους τους ως ποδοσφαιριστές και β. το ψυχικό αλλά και σωματικό σθένος, δηλώνοντας «παρών» στις απαιτητικές συνθήκες του πρωταθλητισμού.
Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα είναι η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών, η συνεχής εξέλιξη και η υιοθέτηση νέων μεθόδων και τεχνικών που θα δώσουν στους αθλητές μας και στην προσπάθειά τους, τα απαιτούμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα».
Ομαδικός στόχος :
«Το Πατραϊκό ποδόσφαιρό υποδομών προάγεται όταν η Παναχαϊκή μας δίνει την δυνατότητα σε αθλητές γεννημένους το 2009 και το 2010 να μετέχουν στο επίσημο πρωτάθλημα υποδομών της χώρας την Superleague1 . Για αυτόν λοιπόν τον λόγο δώσαμε την δυνατότητα στους αθλητές της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αναπτυξιακών ηλικιών της Superleague 1 στην κατηγορία Κ15.
Για να γίνει όλο αυτό το πρότζεκτ πραγματικότητα όλος ο οργανισμός της ΠΑΕ Παναχαϊκής και η ακαδημία της, με πρωτεργάτη τον κύριο Στάθη Τσαρτόλια, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα.
Το πρωτάθλημα αυτό είναι μια ανταγωνιστική διοργάνωση και η ομάδα μας μετέχει στον Α όμιλο με τις ομάδες του Παναθηναϊκού, του Αστέρα Τρίπολης, της ΑΕΚ, του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ.
Τα παιχνίδια είναι διπλά και μετά το τέλος του πρώτου γύρου - και με βάση την βαθμολογία - οι αγωνιστικές θα συνεχίσουν σε έναν δεύτερο κύκλο παιχνιδιών μέχρι τα playoff του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι να έχουμε την δυνατότητα την επόμενη αγωνιστική χρονιά να συμμετέχουμε με δυο ηλικίες σε αυτό το πρωτάθλημα, την Κ15 και την Κ17.
Ο προγραμματισμός στις αναπτυξιακές ηλικίες θα πρέπει να είναι μακροχρόνιος, να έχει όλος ο οργανισμός ξεκάθαρη φιλοσοφία, να έχουμε υπομονή, εργατικότητα και πίστη στο μοντέλο μας».

ΦΙΛΙΚΟ

Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με την ομάδα Κ19 περιελάμβανε η σημερινή πρωινή προπόνηση της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Οι παίκτες του Γιάννη Τάτση προετοιμάζονται για τον αγώνα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό γήπεδο της Καλαμάτας με αντίπαλο την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super league 2. Μέρος της προπόνησης ακολούθησε και ο Νίκος Μασούρας που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και είναι αβέβαιη συμμετοχή του στον κυριακάτικο αγώνα.
Στην φωτογραφία διακρίνονται τα παιδιά που εκφράζουν το σήμερα και το αύριο της Παναχαϊκής πριν το πρωινό φιλικό παιχνίδι.

Υποστήριξη: SilkTech