Φοβερή η Μαρία Γεωργοπούλου της ΠΓΕ, μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2023 - 12:00πμ
Επιβλητική εμφάνιση

Στην κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο, σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που συμμετέχουν οι κορυφαίοι Αθλητές της Πυγμαχίας, η Εθνική μας Ομάδα στέκεται από τον πρώτο αγώνα της στο ύψος της δείχνοντας σε όλους όχι μόνο το τεράστιο αγωνιστικό της επίπεδο αλλά και την ποιότητα της σε όλους τους τομείς.

Σε έναν αγώνα που θα μείνει χαραγμένος για πάντα στις μνήμες μας η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής, Μαρία Γεωργοπούλου εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων – Κορασίδων, που διεξάγεται στο Γερεβάν της Αρμενίας γεμίζοντας τους πάντες με άπειρη υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Η 16χρονη Μαρία, αθλήτρια του Νίκου Πλέα, αντιμετώπισε σρον προημιτελικό των 50κ. με όλη της δύναμη την Sara Nyogeri από την Ουγγαρία εξασφαλίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελληνική Πυγμαχία στο κορυφαίο Πρωτάθλημα στον κόσμο.

Η Ελληνίδα Αθλήτριά μας πίεζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πάλεψε για την επικράτηση, δεν άφησε κανένα σημείο αντίδρασης στην αντίπαλό της και επάξια πήρε το «εισιτήριο» στους ημιτελικούς της κατηγορίας της, καθώς ο αγώνας διεκόπη στον 3ο γύρο με λευκή πετσέτα.

Έτσι προκρίθηκε στους "4" έχοντας εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο. Είναι το πρώτο μετάλλιο της πατραϊκής πυγμαχίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (!), δεύτερο προσωπικό της και δεύτερο φετινό για την ΠΓΕ μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό νέων (Κ-22) στην Μπούντβα στο Μαυροβούνιο της Αντωνίας Γιαννακοπούλου. Η Γεωργοπούλου, θυμίζουμε, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 48 κιλά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων το 2022, ενώ ήταν στους 16 στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2023.

Στο Γερεβάν συνεχίζει τις προσπάθειές της και η Ουρανία Κάντζαρη του Μίλωνα, που ήδη έχει μία νίκη και μάχεται για την πρόκρισή της στα μετάλλια.

* Στον πρώτο αγώνα για τα «γαλανόλευκα γάντια» σήμερα, ο Αχιλλέας Τσεπίδης αντιμετώπισε τον Ούγγρο πρωταθλητή Dominik Gombai πραγματοποιώντας μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Ο Αχιλλέας τα έδωσε όλα μέσα στο ρινγκ σε μία αναμέτρηση που κρινόταν στη λεπτομέρεια με τους κριτές να δίνουν τελικά τον αγώνα στον Ούγγρο αντίπαλό του.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech