Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό η Αντωνία Γιαννακοπούλου!

Κυριακή, Νοέμβριος 19, 2023 - 12:00πμ
Η Αντωνία Γιαννακοπούλου (sport24.gr)

Ακόμα ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας κατέκτησε η πρωταθλήτρια πυγμαχίας Αντωνία Γιαννακοπούλου.

Η πατρινή πρωταθλήτρια της ΠΓΕ μετά την νίκη της στην πρεμιέρα αγωνίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον ημιτελικό των 52 κιλών του ευρωπαϊού πρωταθλήματος νέων ανδρών - νέων γυναικών (U22) που διεξάγεται στην Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, με αντίπαλο την Γκαμζέ Σογκουκσού, γνωρίζοντας τελικά την ήττα, κατακτώντας όμως το χάλκινο μετάλλιο και προσθέτοντας μία ακόμα διάκριση στο ενεργητικό της, από τις ελάχιστες στα χρονικά της πατραϊκής πυγμαχίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U22 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: «ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ»
Με βαθιά λύπη όλοι παρακολουθήσαμε κατά τον σημερινό ημιτελικό της Αθλήτριάς μας Αντωνίας Γιαννακοπούλου την κατάφωρη αδικία που υπέστη στην αναμέτρηση της με αντίπαλο την Τουρκάλα Gamze Soguksu, όπου διαιτητής και κριτές «παρενέβησαν» με τρόπο αντιαθλητικό, με βάση τους κανόνες διαιτησίας στην Πυγμαχία, στερώντας την πρόκριση της στο τελικό της κατηγορίας της. Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντίκειται στις αρχές της δικαιοσύνης και της αθλητικής ηθικής που υπηρετούμε από τότε που αναλάβαμε την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.
Μετά την αδικία στο πρόσωπο του Αθλητή μας Χρυσού Πρωταθλητή Ευρώπης Μιχάλη Τσαμαλίδη στον αγώνα με αντίπαλο τον Arjan Iseni, όπου παρά την ξεκάθαρη υπεροχή του και στους 3 γύρους οι διαιτητές έδωσαν το παιχνίδι στα σημεία 3-2, υπέρ του Arjan Iseni, το «σενάριο» δυστυχώς επαναλήφθηκε και σήμερα στο πρόσωπο της σπουδαίας Αθλήτριάς μας, Αντωνίας Γιαννακοπούλου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές που αδικούν την Εθνική μας Ομάδα Πυγμαχίας και υπονομεύουν το πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού και θίγουν την εμπιστοσύνη που έχουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλοι εμείς που «υπηρετούμε» τον θεσμό του αθλητισμού.
Σε αντίδραση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο προσβλητικό περιστατικό, θα λάβουμε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η Ελληνική Πυγμαχία αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο και αυτό όπως φαίνεται ΕΝΟΧΛΕΙ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα σε μελλοντικούς αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι εκπρόσωποι μας, που φορούν και τιμούν το εθνόσημό μας.
Εκφράζουμε την θερμή υποστήριξή μας προς την Αθλήτρια μας Αντωνία Γιαννακοπούλου που υπέστη την άδικη αυτή μεταχείριση και τη διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Εν κατακλείδι, καλούμε όλη την Πυγμαχική Οικογένεια να εργαστούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για την διατήρηση των αξιών του αθλητισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται η Δικαιοσύνη, η Αντικειμενικότητα και η Αξιοπρέπεια. Αυτές υποστηρίζουμε, αυτές «υπηρετούμε».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Η Γιαννακοπούλου, θυμίζουμε, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (πρωταθλήτρια Ευρώπης) στο νεανίδων το 2021, επίσης στη Μπούντβα Μαυροβουνίου, το χάλκινο στο Βαλκανικό γυναικών στην Αλμπένα της Βουλγαρίας το 2023, ενώ έχει συμμετοχές στο παγκόσμιο (2023), στο παγκόσμιο νεανίδων (2021), στο Ευρωπαϊκό Γυναικών (2022), στο Ευρωπαϊκό νεανίδων (8η το 2022) και στο ευρωπαϊκό κορασίδων (2018, 2019).

Εχει αναδειχθεί 7 φορές ήδη πρωταθλήτρια Ελλάδας (όλα χρυσά) σε Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Νέων γυναικών, είναι αθλήτρια της Παναχαϊκής και προπονείται με τον Νίκο Πλέα, ενώ έχει πάντα στο πλευρό της τον θείο της, προπονητή της ΠΥΓΜΗ, Λάμπρο Μιχαλόπουλο.

Τέλος σημειώνεται πως έχει μία αδελφή, την επίσης πρωταθλήτρια πυγμαχίας με την ΠΓΕ, Λαμπρινή Γιαννακοπούλου (5η στο ευρωπαϊκό κορασίδων τόσο το 2022 όσο και το 2023 και δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Κορασίδων).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech