Ο σοβαρός τραυματισμός του Ανδρέα Μιχαλόπουλου

Σοκ

Η σεζόν 1973-'74 για την Παναχαϊκή χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα της χώρας που έπαιξε στην Ευρώπη και μάλιστα πέτυχε πρόκριση στον β' γύρο!

Απέκλεισε την αυστριακή Γκρατς με δύο νίκες, 2-1 στην ...Λεωφόρο και 1-0 στην Αυστρία, ενώ με την ολλανδική Τβέντε ήρθε ισόπαλη 1-1 στην Πάτρα και έχασε 7-0 εκτός έδρας.

Σε εκείνα τα παιχνίδια με την Τβέντε, μεγάλος απών ήταν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος. Πάνω στην καλύτερη του φόρμα, με πρόσκληση μάλιστα στην Εθνική Ελλάδας, στην τελευταία προπόνηση (Δευτέρα) στάθηκε φοβερά άτυχος και σε φάση με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Γρηγόρη Πλιάτσικα, έσπασε για δεύτερη φορά το πόδι του. Την Τετάρτη πήγε στο γήπεδο με καροτσάκι και την βοήθεια του φίλου του και οπαδού της Παναχαϊκής Βασίλη Φάκαλου και οι χιλιάδες Πατρινοί τον αποθέωσαν.

Ο Μιχαλόπουλος είχε σκοράρει με την Γκρατς και όπως έγραφαν οι εφημερίδες τότε: «Ο διεθνής Μιχαλόπουλος ηγωνίσθη εις ολόκληρον την συνάντησιν και έδωσεν ό,τι θα ηδύνατο να προσφέρη αθλητής, μετά από ένα σοβαρώτατον τραυματισμόν». Λίγο μετά ξανατραυματίστηκε... Εκείνη τη σεζόν είχε μόλις πέντε συμμετοχές στην Α' Εθνική.

Η σκηνή του τραυματισμού του έγινε πρωτοσέλιδη, όπως βλέπουμε στο «Φως» της επομένης (αρχείο Γιώργου Νικητόπουλου)

Υποστήριξη: SilkTech