Πρωταγωνίστρια, με χρώμα Πάτρας, η Ελληνική Πυγμαχία με 6 μετάλλια στο Βαλκανικό

Πέμπτη, Οκτώβριος 5, 2023 - 9:30μμ
2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 3 Χάλκινα Μετάλλια κατέκτησαν τα «γαλανόλευκα γάντια»

Η «καρδιά» της Ελληνικής Πυγμαχίας «χτυπούσε» στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου όπου διεξήχθη το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελίτ Ανδρών - Γυναικών.

Η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας κατέκτησε συνολικά 6 μετάλλια, 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα, αποδεικνύοντας την υψηλή αθλητική μας κληρονομιά με τη νέα αυτή επίτευξη που αποτελεί ακόμη μια κορυφαία στιγμή για την Ελληνική Πυγμαχία.
Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδόσεις στους Βαλκανικούς Αγώνες, αναδεικνύοντας το ταλέντο, την άριστη τεχνική κατάρτιση, την αφοσίωση και την αντοχή τους μέσα στο ρινγκ δείχνοντας ξεκάθαρα τον απόλυτο δυναμισμό τους στην «αρένα» του αθλητισμού.
 Πρωταγωνίστρια η Ελληνική Πυγμαχία
Συγκεκριμένα η Όλγα Παυλίνα Παπαδάτου και η Βασιλική Σταυρίδου χάρισαν στην Ελλάδα τα 2 χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο κατέκτησε η Πατρινή Εβελίνα Μαυρομμάτη. Στην επιτυχημένη ελληνική παρουσία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα προστίθενται και τα 3 χάλκινα μετάλλια των σπουδαίων πυγμάχων μας, της Πατρινής Αντωνίας Γιαννακοπούλου, του Γιάννη Βαφειάδη και του Διονύση Ψυχογιού.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πυγμαχικής Ομοσπονδίας, κ. Χάρης Μαριόλης γεμάτος υπερηφάνεια για την νέα κορυφαία επίδοση της Εθνικής Ομάδας δήλωσε τα εξής:
«Αυτή η νέα καταπληκτική επίτευξη της κατάκτησης 6 μεταλλίων είναι ένας ακόμη λόγος υπερηφάνειας για όλους μας. Οι αθλητές μας έδειξαν τη δύναμη του ελληνικού πνεύματος και τον αθλητισμό σε όλο το μεγαλείο του. Η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και η αγάπη τους για το άθλημα ανταμείφθηκαν με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Κάθε μετάλλιο αντικατοπτρίζει τον ψυχισμό, την τεχνική τους επιδεξιότητα και την αντοχή τους. Είναι πραγματικοί πρωταθλητές και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η επιτυχία είναι μόνο η αρχή και ότι θα συνεχίσουν να μας εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους».
Απευθυνόμενος στους αθλητές και στις αθλήτριες μας ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΠ είπε: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε με πάθος και πίστη. Είμαστε δίπλα σας, σας υποστηρίζουμε και σας εμπιστευόμαστε. Η εκπληκτική παρουσία σας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποτελεί ακόμη απόδειξη του υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Πυγμαχίας στο διεθνές προσκήνιο.
Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση του αθλήματος της πυγμαχίας στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως για να φτάσουν τα «γαλανόλευκα γάντια» εκεί που θέλουμε όλοι: Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου.
Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους αθλητές, τις αθλήτριές μας, τους ομοσπονδιακούς προπονητές μας και όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής για την αφοσίωση τους».
Αναλυτικά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ελίτ Ανδρών – Γυναικών την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι εξής αθλητές – τρίες:
Αντωνία Γιαννακόπουλου (52 κιλά)
Όλγα Παυλίνα Παπαδάτου (63 κιλά)
Εβελίνα Μαυρομάτη (66 κιλά)
Βασιλική Σταυρίδου (75 κιλά)
Νικόλας Καττής (75 κιλά)
Γιάννης Βαφειάδης (80 κιλά)
Διονύσης Ψυχογιός (86 κιλά).
Ομοσπονδιακός Προπονητής ο Βασίλης Κοκόλης

Υποστήριξη: SilkTech