43ο Ράλλυ Αχαιός: Με 38 πληρώματα στην γραμμή εκκίνησης

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 20, 2023 - 6:00μμ
Σχεδόν όλες οι κατηγορίες συμπλήρωσαν, με την παράσταση να «κλέβουν» τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C1, αλλά και οι μάχες που θα δοθούν σε C2, C3, C5 και C6

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ) διοργανώνει τον αγώνα «43ο Ράλλυ Αχαιός», με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος, που προσμετρά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο Πρωτάθλημα Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων, όπως έχουν προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Πριν λίγες ώρες έληξε η υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχών και 38 πληρώματα θα βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης της Ειδικής Διαδρομής «Χαλανδρίτσα».
Σχεδόν όλες οι κατηγορίες συμπλήρωσαν, με την παράσταση να «κλέβουν» τα αυτοκίνητα της κατηγορίας C1, αλλά και οι μάχες που θα δοθούν σε C2, C3, C5 και C6. Αναλυτικά στην κατηγορία C1 θα λάβουν μέρος 2 πληρώματα, που σίγουρα έχουν βλέψεις και για το βάθρο της Γενικής Κατάταξης, αφού το ένα είναι R5 και το άλλο S2000. Στην C2 θα δούμε 6 πληρώματα, με τις «φτερούγες» να έχουν την τιμητική τους, ενώ από τα 7 πληρώματα της C3, αρκετά θα διεκδικήσουν σίγουρα θέση στο βάθρο της Γενικής και θα θέσουν πολύ ψηλά τον πήχη για την κατηγορία F2. Στην κατηγορία C4 θα δούμε 3 πληρώματα, ενώ στην C5 τα πληρώματα είναι 3. Στην C6 τα 6 πληρώματα θα δημιουργήσουν ένα «ενιαίο» με τα 106 να έχουν την τιμητική τους. Τέλος 11 θα είναι τα πληρώματα που θα αναμετρηθούν για τους πολύτιμους βαθμούς του Πρωταθλήματος Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα πολύ σπάνιο κεντρομήχανο Renault 5 να είναι δεδομένο πως θα κλέψει τα «φώτα της δημοσιότητας».
Υπενθυμίζουμε πως η Ειδική Διαδρομή «Χαλανδρίτσα» θα επαναληφθεί 3 φορές, με τα εντυπωσιακά και δύσκολα σχεδόν 12 χιλιόμετρά της, να δημιουργούν ιδανικές συνθήκες απολαυστικής οδήγησης για τους επίδοξους νικητές. Το πρώτο αυτοκίνητο θα δει την σημαία εκκίνησης στις 09:00 με αυτό να συνεπάγεται πως ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές στις 07:30.
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεργείου ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ – ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ στην ΒΙΟΠΑ Πατρών από 16:00 έως 19:00.

Rally Axaios

Υποστήριξη: SilkTech