Παγκόσμιο στίβου: Συγκινητική Στεφανίδη πάλεψε αλλά τη λύγισε ο τραυματισμός της

Τρίτη, Αύγουστος 22, 2023 - 12:03πμ
Ατυχη

Χωρίς εκπρόσωπο της Ελλάδας θα διεξαχθεί ο τελικός του επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη στάθηκε άτυχη αφού στο δοκιμαστικό της άλμα τραυματίστηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού, αγωνίστηκε κανονικά αλλά ήταν φανερά επηρεασμένη αφού καλά καλά δεν μπορούσε να τρέξει.
Παρ' όλα αυτά, έσφιξε τα δόντια, έκανε τρία άλματα στα 4,50μ. δίχως να καταφέρει να περάσει τον πήχη και ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία της.
Η Ελένη Πόλακ συμμετείχε στο άλλο γκρουπ και πέρασε με την πρώτη τα 4.20 και με τη δεύτερη τα 4.35, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,50μ. και εκεί ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της.

ΝΩΡΙΤΕΡΑΑγωνία προκάλεσε στην ελληνική αποστολή ο τραυματισμός της Κατερίνας Στεφανίδη στο πρώτο της δοκιμαστικό άλμα πριν τον προκριματικό του επί κοντώ.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μετέχει στα προκριματικά του αθλήματος, στη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ωστόσο, πριν στο πρώτο της δοκιμαστικό άλμα, χτύπησε στο πόδι.

Άμεσα, οι επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, τη στιγμή που η Κατερίνα Στεφανίδη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ταρτάν με καροτσάκι.

Ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα, λίγο πριν την έναρξη του προκριματικού γύρου, το απόγευμα της Δευτέρας (21/08) η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, όπου δοκίμασε το πόδι της και ξεκίνησε την προσπάθειά της.

Υποστήριξη: SilkTech