Ολόχρυση η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων με τους Πατρινούς Λυκούδη και Μαυριόπουλο

Τετάρτη, Αύγουστος 16, 2023 - 12:00πμ
H Εθνική μας ομάδα

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΓΚΕΣ «ΟΛΟΧΡΥΣΟΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ17 ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΣΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Ο ελληνικός ύμνος ακούστηκε Παραμονή Δεκαπενταύγουστου σε μια ξεχωριστή και ιστορική γιορτή για την υδατοσφαίριση της χώρας μας, αφού οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα «κέντησαν» στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και επικράτησαν της Σερβίας 9-8!

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου 2023 – για πολλούς Έλληνες ημέρα διακοπών, για «λιγότερους» ημέρα υπερηφάνειας και προσμονής για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17, όπου νοητά βρισκόμασταν κι εμείς στην Μανίσα της Τουρκίας για να καμαρώσουμε την Εθνική μας ομάδα (με τους Πατρινούς Λυκούδη - 18 γολ στο τουρνυά και Μαυριόπουλο) να κατακτά το 5ο κατά σειρά μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση αυτό το καλοκαίρι... Αυτή φορά ΧΡΥΣΟ και «γραφτό» μετά το Ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, καθώς και τα τρία ακόμη μετάλλια της Εθνικής Κορασίδων, Παίδων και Νεανίδων νωρίτερα τον Ιούνιο και Ιούλιο!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε δυνατά στην άμυνα με τον Δημήτρη Κρατημένο να σταματά δυο μεγάλες ευκαιρίες των Σέρβων, ενώ ο Χρήστος Λασκαρίδης βιάστηκε να εκτελέσει σε κόντρα 1-0 για την Ελλάδα στα 05:45 και το 0-0 παρέμεινε. Στα 03:54 ο Καπράγκος αποβλήθηκε για 20″ και ο Γκλάντοβιτς σκόραρε για το 1-0 των Σέρβων με την Εθνική μας να είναι άτυχη στα πρώτα αυτά λεπτά, δημιουργώντας σωστές φάσεις στην επίθεση – μετρώντας ωστόσο δυο τελικές στο δοκάρι. Στα 02:08 τελικά, ο Σπύρος Λυκούδης ισοφάρισε για το 1-1 σε παραπάνω για την Ελλάδα, από το δεύτερο δοκάρι, με τον Χρήστο Λασκαρίδη να ακολουθεί για το πανηγυρικό 2-1 κολυμπώντας γρήγορα σε κόντρα από δεξιά (01:33)! Με την αυτοπεποίθηση να χτίζεται από την άμυνα και τον ρυθμό να ανεβαίνει, ο Σήφης Κόκκινος σκόραρε με την σειρά του στα 36″ για το 3-1 με «άπιαστο» διαγώνιο από αριστερά, ενώ ο Δημήτρης Κρατημένος συνέχισε με... κατεβασμένα ρολά!

Στα 06:29 ο Χρήστος Λασκαρίδης βρέθηκε ξανά σε προωθημένη θέση μετά από κλέψιμο στην άμυνα και κέρδισε πέναλτι, το οποίο γρήγορα μετουσίωσε στο 4-1 ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ στα 05:50 ο Δημήτρης Κρατημένος έβαλε διπλό «στοπ» σε παίκτη παραπάνω των Σέρβων και ριμπάουντ – κρατώντας αλώβητη την ελληνική εστία ξανά και ξανά! Το μομέντουμ του τελικού ανήκε ξεκάθαρα στους Έλληνες διεθνείς, αφού κανένα τέχνασμα των Σέρβων δεν μπορούσε να διαπεράσει την άμυνα της Εθνικής μας και των παικτών του Ηλία Μαχαίρα, ενώ στα 02:44 μάλιστα – ήρθε το 5-1 από τον Χρήστο Λασκαρίδη με δυνατό διαγώνιο! Μόλις 01:08 πριν το ημίχρονο, ο Δημήτρης Κρατημένος σημείωσε ακόμη μια καθοριστική επέμβαση σε τετ-α-τετ των Σέρβων και ο Ηλίας Μαχαίρας κάλεσε τάιμ άουτ για να επέλθει τελικά το εμφατικό 6-1 από τον Κωνσταντίνο Καρατζά!

Η ανάπαυλα ολοκληρώθηκε και οι Σέρβοι μετρούσαν αρκετά λεπτά επιθετικής ανομβρίας, με τον Νοβάκοβιτς να σκοράρει τελικά για το 6-2 στα 05:40 μετά από αποβολή του Καπράγκου, ενώ ο Άνταμοβιτς μείωσε περαιτέρω σε 6-3, με τον ίδιο να διαμορφώνει το 6-4 της Σερβίας από το δεύτερο δοκάρι. Την κυριαρχία της και συγκέντρωση της στην αναμέτρηση, επανέκτησε η Εθνική μας με γκολ του Καρατζά στα 02:40, από ασίστ του Σπύρου Λυκούδη σε παίκτη παραπάνω για το 7-4! Ο Γκλάντοβιτς απάντησε για το 7-5 της Σερβίας στα 01:12, όμως η ελληνική άμυνα στάθηκε ακλόνητη μετά το τάιμ άουτ του Σέρβου τεχνικού στα τελευταία 42″!

Με ΓΚΟΛΑΡΑ του Ζερβουδάκη στα 06:14 πριν την λήξη για το 8-5 (λόμπα από αριστερά), η ελληνική γιορτή άρχισε να στήνεται στην κερκίδα του κολυμβητηρίου της Μανίσα, με τον Δημήτρη Κρατημένο να αποκρούει με αυταπάρνηση κάθε σουτ των Σέρβων, δίνοντας ώθηση τελικά για το 9-5 του Κωνσταντίνου Καπράγκου που κατέληξε στον ουρανό των δικτύων (03:43). Ο Κρστιτς μείωσε σε 9-6 για την Σερβία και ο Γκλάντοβιτς άσκησε μια έξτρα πίεση στους Έλληνες διεθνείς με το 9-7 στα 02:29, ενώ ο Μπούσκοβιτς έφτασε σε απόσταση αναπνοής με το 9-8 01:210 πριν την λήξη... όπου οι διαιτητές αποφάσισαν την αποβολή του Ηλία Μαχαίρα οριστικά από τον ελληνικό πάγκο, όμως τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει το ΧΡΥΣΟ από αυτή την απίθανη ομάδα που ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αήττητη!

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος
ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντιρόγκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβιτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς

ΤΑ ΜΕΤΤΑΛΙΑ

Σαρώνουν τα μετάλλια οι δύο νεαροί Πατρινοί, αυτό ήταν το τρίτο τους μετά το χάλκινο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στο Λουλέ της Πορτογαλίας και το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στο Βόλο.

Ξεκίνησαν το πόλο στον ΝΟΠ, όπου έφτασαν μέχρι και την ανδρική ομάδα, πριν μεταγραφούν, πέρυσι το καλοκαίρι, στην ΝΕΠ. Ο Σπύρος Λυκούδης είναι γιος του πρώην διεθνή άσου, αλλά και προπονητή του ΝΟΠ και νυν ομοσπονδιακού τεχνικού και προπονητή στην ΝΕΠ, Μάκη Λυκούδη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΒΟΛΗΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα πόλο Εφήβων Κ17 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Πρέπει να σταθούμε, όμως, ιδιαίτερα σε δυο δικά μας παιδιά, τον Σπύρο Λυκούδη και τον Χρήστο Μαυριόπουλο της ΝΕΠ, τα οποία έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να έρθει αυτή η μεγάλη διάκριση.
Κράτησαν ψηλά τη σημαία του πόλο μέσα στη Μανίσα (Μαγνησία) της Τουρκίας και μας έκαναν όλους υπερήφανους για την επιτυχία.
Πολλά συγχαρητήρια! Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» από όλους μας!

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, Άννα Μαστοράκου στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς την εθνική ομάδα εφήβων του πόλο αναφέρει:

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα πόλο των Εφήβων (Κ17) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Μαγνησία της Τουρίας ήρθε σε μια ξεχωριστή στιγμή, την παραμονή της εορτής της Παναγίας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετείχαν δύο δικά μας παιδιά, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Χρήστος Μαυριόπουλος της ΝΕΠ, μας κάνει διπλά και τριπλά υπερήφανους και χαρούμενους.

Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω την Εθνική μας ομάδα και προσωπικά αυτά τα δυο παιδιά για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσαν και για το ότι κράτησαν ψηλά τη σημαία του πόλο σε διεθνές επίπεδο. 

Πολλά συγχαρητήρια και είμαι σίγουρη ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον γιατί ο ναυταθλητισμός είναι στο DNA μας.

ΝΕΠ

Είμαστε χρυσοί!
Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Μαυριόπουλος στην κορυφή της Ευρώπης! Μπράβο στα παλικάρια της ΝΕΠ, μπράβο στην Εθνική μας ομάδα, μπράβο στην ΚΟΕ!
ΝΤΑΤΣΙΚΑ

H υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Νεκτάριος Φαρμάκη «Μπροστά για Όλους»,Γεωργία Ντάτσικα συναντήθηκε με τους πολίστες της ΝΕΠ Σπύρο Λυκούδη και Χρήστο Μαυριόπουλο, τα δύο Πατρινόπουλα που κατέκτησαν με την Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων Κ17 το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Μανίσια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Μέσα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα συνεχάρη τους δύο πρωταθλητές που μας γέμισαν με χαρά και με εθνική υπερηφάνεια, χαρίζοντας στο πόλο και εν μέρει στον πατραϊκό ναυταθλητισμό μια ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση, ενώ τούς έδωσε και αναμνηστικά δώρα.

Επιπλέον, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα συνεχάρη και τον πρόεδρο  της ΝΕΠ, Μανώλη Τσουραμάνη, καθώς αυτή η μεγάλη επιτυχία αντανακλά και στο λαοφιλές σωματείο της Πάτρας.     

Υποστήριξη: SilkTech