ΝΕΠ: "Καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε φαινόμενο βίας"

Παρασκευή, Ιούλιος 7, 2023 - 8:00μμ
Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο προπονητής της Θανάσης Κοντάκος

Ενα πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης σε προπονητή συνέβη , στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, με τον τεχνικό της ΝΕΠ, Θανάση Κοντάκο, να γρονθοκοπείται και να διακομίζεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Tο συμβάν ήρθε ως συνέπεια ενός λεκτικού επεισοδίου που είχε ο προπονητής με νεαρή διαιτητή την περασμένη Κυριακή (2/7), σε αγώνα υδατοσφαίρισης της κατηγορίας Κ11, διαμαρτυρόμενος έντονα για τις αποφάσεις της. Ο πατέρας της γυναίκας πήγε χθες στο κολυμβητήριο, εν ώρα προπόνησης, ζήτησε το λόγο από τον Κοντάκο και στη συνέχεια τον χτύπησε. Ο τεχνικός της ΝΕΠ φέρεται να ζαλίστηκε και χτύπησε πέφτοντας, με τους παριστάμενους να καλούν ασθενοφόρο, το οποίο τον διακόμισε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η ΝΕ Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την απρόκλητη κι απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο προπονητής μας Θανάσης Κοντάκος στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός" έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Πρώτον, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι σοκαριστική και το γεγονός ότι σημειώθηκε μπροστά σε νέους ανθρώπους, σε αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας, κάνει το γεγονός πραγματικά τρομακτικό. Δεύτερον, η ΝΕΠ στηρίζει απόλυτα τον προπονητή μας Θανάση Κοντάκο, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο των Προμίνι. Το ήθος και η εργατικότητα του προπονητή μας είναι γνωστά σε όλο το Πανελλήνιο και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Και τρίτον, η ΝΕΠ καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε φαινόμενο βίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται μπροστά σε νέα παιδιά. Τέτοιες ενέργειες προσβάλουν την κοινή λογική και το αθλητικό ιδεώδες και φυσικά τις αρχές που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια η ΝΕΠ».

* Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα το πρωτοφανές περιστατικό βίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο κολυμβητήριο «Πεπανός» στην Πάτρα εναντίον του συναδέλφου-μέλους μας, Θανάση Κοντάκου.
Τέτοια τραγικά φαινόμενα μας μας παραπέμπουν σε άλλες «περίεργες» εποχές που δεν τιμούν και δεν έχουν θέση στον χώρο του αθλητισμού.
Ο ΣΕΠΥ επικοινώνησε με τον πατρινό τεχνικό, είναι καλά στην υγεία του και του εύχεται γρήγορη επάνοδο στα προπονητικά του καθήκοντα.

* Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της για το περιστατικό βιαιοπραγίας που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (4/7), στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, με θύμα τον προπονητή της ΝΕ Πατρών, Θανάση Κοντάκο, και θύτη εν ενεργεία διαιτητή υδατοσφαίρισης.
«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή το πρόσφατο λυπηρό γεγονός στην Πάτρα, που αφορά ανθρώπους του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, τονίζει ρητά και κατηγορηματικά πως, τέτοια φαινόμενα, εκτός του ότι είναι απαράδεκτα και πλήρως καταδικαστέα, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα του αθλητισμού, ούτε και τις διαχρονικές αξίες του. Στα πλαίσια αυτά, η ΚΟΕ θα πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τις καταστατικές της διατάξεις, την σχετική νομοθεσία, αλλά και τα ισχύοντα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία», αναφέρει η ΚΟΕ.

Υποστήριξη: SilkTech