Μπιτσάκου και Κεπένου με την Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό

Παρασκευή, Ιούνιος 23, 2023 - 10:00πμ
Η Εθνική μας ομάδα θα λάβει μέρος στο Β' όμιλο στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ από 24-30 Ιουνίου

Πρώτος αντίπαλος η Ολλανδία, αύριο το βράδυ (24/6, 21:30 ώρα Ελλάδας), και μετά το Ισραήλ (25/6, 21:30) και η Ισπανία (26/6, 18:30) για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ15) που θα λάβει μέρος στο Β' όμιλο στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ζάγκρεμπ, 24-30 Ιουνίου).
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας έχει επιλέξει για αυτή τη πολύ σπουδαία διοργάνωση τις Αφροδίτη Μπιτσάκου, Ραφαέλα Σαλταμανίκα, Ειρήνη Σταυρίδου, Μαρία Κεπενού, Ελένη Βάλβη, Νεφέλη Κρασσά, Φαίδρα – Χριστίνα Λουπάκη, Μαρία – Ευαγγελία Ντούλη, Κατερίνα Κουνδουράκη, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Μαρία Χέλμη, Ανδρονίκη Καραγιάννη, Λυδία Μούζη, Αναστασία Μπίκου, Φιλιώ Σαλέχ – Γανίμη.
«Πρόκειται για μια νέα ομάδα με αθλήτριες που δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε ο τεχνικός στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι η ομάδα να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, κάποια κορίτσια είχαν εξετάσεις στα σχολεία τους, άλλες αγωνίσθηκαν με τις ομάδες τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα, όμως θεωρώ ότι η Εθνική βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά και στο ψυχολογικό τομέα, εκτός του αγωνιστικού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ηλικίες των κοριτσιών που απαρτίζουν αυτή την Εθνική ομάδα. Θέλουμε να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, καθώς είναι αθλήτριες με πολύ ταλέντο. Όπως και να έχει όμως, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτές, και θέλω να δούμε τη διοργάνωση παιχνίδι με παιχνίδι. Πάντως, πέρα από όλα αυτά, και η διαίσθησή μου λέει ότι θα πάμε πολύ καλά...».
Μετέχουν επίσης, η συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού Κατερίνα Οικονομοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Κουρούμαλου, η διεθνής διαιτητής Ναταλία Μαρκοπούλου και η Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου (αρχηγός αποστολής).
Οι άλλοι 3 Όμιλοι στο Ζάγκρεμπ είναι:
Α': Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία
Γ': Τσεχία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία
Δ': Τουρκία, Σλοβακία, Γερμανία
Οι πρώτοι των Ομίλων Α' και Β' προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς (28/6).
Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, η Ελλάδα ήταν 3η (χάλκινο μετάλλιο) το 2019 στο Κίρισι και 4η το 2021 στο Σέντες.

Υποστήριξη: SilkTech